V sklopu promocije novega studijskega albuma Smile, ki izide konec avgusta, je pevka v intervjuju za The Guardian spregovorila tudi o obtožbah, ki jih je leta 2018 proti njej sprožil maneken John Kloss, ki je s Perryjevo sodeloval v videospotu za skladbo Teenage Dream.

Ves čas snemanja spota naj bi pevka pred celotno ekipo razlagala, da je poljubljanje z njim "odvratno", neko noč naj bi ga povabila v striptiz klub, še posebej pa mu je v spominu ostal en dogodek. Mladenič je opisal rojstnodnevno zabavo modnega stilista Johnnyja Wujka, na kateri naj bi ga pevka v gruči ljudi potegnila za rob kratkih hlač in spodnjic, da bi vsem pokazala njegov penis. "Si lahko predstavljate, kako patetično in v zadregi sem se počutil?" se je takrat spraševal Kloss.

Njegovim obtožbam se je pozneje pridružila še Tina Kandelaki, ki je Perryjevo obtožila nadlegovanja na neki zabavi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvič javno spregovorila o obtožbah

Katy Perry je zdaj prvič o teh obtožbah javno spregovorila, a še vedno ostala precej skrivnostna. "Zdi se mi, da živimo v svetu, kjer lahko kdor koli reče kar koli," je dejala. "Nočem, da se v tem primeru uporabi rek 'nedolžen, dokler krivda ni dokazana', a vseeno gre za naslove, ki jih je preprosto prodajati, ni pa nobene preiskave, za kaj dejansko gre."

Dodala je, da s svojimi izjavami o domnevnih zlorabah ni želela povzročati "dodatnega šundra". Tako je na vprašanje, ali so resnične, odgovorila: "Ne komentiram vseh stvari, ki so izrečene v povezavi z mano, ker če se začnem ukvarjati s tem, bi bilo moje življenje namenjeno zgolj dokazovanju laži in resnic. Poleg tega pa bi povzročilo odmik od dejanskega #JazTudi gibanja."

Novi album bo izdala 28. avgusta

Poleg tega se je dotaknila tudi kritik v povezavi s svojim odnosom z Dr. Lukom, producentom, ki ga pevka Kesha obtožuje spolnega napada. "Ni prijetno, če si blizu obema akterjema," je dejala in se navezala na svoje poznanstvo tako s Kesho kot tudi z znanim producentom. "O Dr. Luku lahko spregovorim zgolj iz lastnih izkušenj, ki so bile vedno pozitivne. Verjamem pa, da zgolj ona dva poznata resnico tiste situacije."

Perryjeva, ki v kratkem z Orlandom Bloomom pričakuje otroka, bo šesti studijski album Smile izdala 28. avgusta.