Katy Perry je po številu sledilcev daleč pred vsemi glasbenimi kolegi na družbenem omrežju Twitter. Foto: Reuters
Katy Perry je po številu sledilcev daleč pred vsemi glasbenimi kolegi na družbenem omrežju Twitter. Foto: Reuters

Velik mejnik v življenju Perryjeve, kar se tiče njene dejavnosti na družbenih omrežjih, so sporočili kar iz podjetja Twitter. "Čas je za zabavo, @katyperry! Z 90 milijoni sledilci na listi povabljencev bomo potrebovali kar veliko plesišče," so zapisali.

Pevka, ki je zaslovela z uspešnico I Kissed a Girl, je svoje sledilstvo gradila počasi. Začelo se je leta 2009, ko se je mudila na turneji po Nemčiji. "Pravkar sem prispela v Berlin ... Bolje se počutim. Imam svoj inhalator ob postelji ... in p. s.: Sem na Twitterju," je zapisala v svojem prvem tvitu, ki ga je objavila 20. februarja 2009.

Od takrat je pevka objavljala vrsto prikupnih in tudi malce "bebastih" trenutkov. V enem izmed svojih najodmevnejših tvitov, ki so ga njeni sledilci delili več kot 51.000-krat, je vključevala fotografijo, na kateri kot mala deklica drži mikrofon. Ob tem pa je zapisala: "Imela je sanje, vedno je verjela vase in v svojo moč. Danes je ona tista, ki se smeji."

Odmeven pa je bil tudi njen komentar na tekmico Taylor Swift, ko se je ta prepirala z raperko Nicki Minaj. "Zdi se mi ironično, da ena ženska koplje jamo drugi v sporu, kjer želi prevladati nad drugo."

Perryjeva je sicer v precejšnjem vodstvu, kar se tiče sledilstva na Twitterju pred Swiftovo, ki jih ima okoli 79 milijonov. In tudi pred Justinom Bieberjem, ki ima okoli 83,9 milijona sledilcev.