Lena Mayer-Landrut je gola nastopila v igrani dokumentarni seriji. Foto: You Tube
Lena Mayer-Landrut je gola nastopila v igrani dokumentarni seriji. Foto: You Tube

Ugotavljali so namreč, kdo izmed 25 nastopajočih je zgrešil največ tonov. Podjetje 63336, ki se ukvarja z odgovarjanjem na SMS-vprašanja (storitev sicer deluje tako, da uporabniki pošljejo SMS-je s katerim koli vprašanjem s katerega koli področja in dobijo povratni SMS z odgovorom), je namreč primerjalo nastope izvajalcev v finalnem večeru Evrovizije in posnetke pesmi na uradni zgoščenki EBU-ja, Evrovizija 2010, ter ugotavljalo, kdo je zgrešil največ tonov.

Ugotovili so, da je tistega usodnega večera najslabše pel predstavnik Srbije Milan Stanković, ki je napačno zapel 117 tonov svoje pesmi Ovo je Balkan in kljub temu osvojil 13. mesto, medtem ko se je Dubovie pri svoji izvedbi skladbe That Sounds Good To Me zmotil "le" 49-krat, kar pomeni 16,7 napake na minuto, poroča britanski časopis The Telegraph.

Zmagati bi moral Tom Dice
Najbolj je lahko na svoj evrovizijski nastop ponosen Belgijec Tom Dice (rodil se je kot Tom Eeckhout), pravijo pri podjetju 63336 (ime podjetja predstavlja tudi številko za pošiljanje SMS-sporočil), ki se je zmotil le osemkrat. Mobilno podjetje je zato v odgovoru na vprašanje, kdo bi moral zmagati na Evroviziji, navedlo ravno njega. Dice je sicer na koncu osvojil šesto mesto.

Končna zmagovalka Lena Mayer-Landrut je zapela 21,9 napačnega tona na minuto, kar jo uvršča na tretje mesto lestvice izvajalcev Evrovizije 2010, ki so tiste usodne tri minute peli najslabše.

Lenini goli posnetki preplavili splet
Mlada Nemka tudi v dneh po zmagi še naprej polni naslovnice bolj ali manj opravljivih medijev - na spletu se je namreč znašel videoposnetek, v katerem 19-letna pevka nastopi gola, skoči v bazen, kjer se nato (navidez) strastno ljubi z nekim moškim.

Tako nemški kot drugi evropski mediji so videoposnetek takoj označili za domači pornofilm, kar je Lena pozneje zanikala in za nemški časnik Bild pojasnila, da je šlo za vlogo v dokumetarni seriji Bitte helfen sie mir in da se tega nikakor ne sramuje, saj je med snemanjem zelo uživala. "Pred kamero sem veliko bolj sproščena kot pred množico fotoaparatov," je med drugim dejala.

S klikom na povezavo si lahko še enkrat ogledate nastope Milana Stankovića, Lene Mayer-Landrut, Josha Dubovieja in Toma Dicea.