Foto:
Foto:
Gwen Stefani se bo s svojimi fanti potegovala za naslov najbolj priljubljene glasbene skupine.
Reese bo konkurirala Julii Roberts.

Protagonista prihajajočega filma Ocean's Twelwe sta nominirana v najbolj prestižnih kategorijah za najboljšega igralca oziroma igralko.

Nominiranci najbolj prestižnih kategorij
V kategoriji za najbolj priljubljeno igralko so poleg Julie, ki so jo oboževalci za najbolj priljubljeno igralko izbrali že lani, nominirane še Nicole Kidman, Julianne Moore, Charlize Theron in Reese Witherspoon.

Za lovoriko najbolj priljubljenega igralca pa se poleg Clooneyja potegujejo še Tom Cruise, Johnny Depp, Tom Hanks in Denzel Washington. Vse nominacije še niso znane, za najboljšo novo televizijsko dramsko serijo pa sta med drugimi nominirani nanizanki Desperate Housewives in Lost.

Najbolj priljubljeni glasbeniki so ...
Iz sveta glasbe so za najbolj priljubljeno glasbeno skupino nominirani Evanescence, Maroon 5, No Doubt, OutKast in U2, za naziv najbolj priljubljenega pevca se bodo bojevali Eminem, Josh Groban, John Mayer, Prince in Usher, za najbolj priljubljeno pevko pa so nominirane Sheryl Crow, Norah Jones, Alicia Keys, Avril Lavigne in Sarah McLachlan.

Nominacije televizijcev
Na televiziji so bili oboževalcem za zdaj na področju komedije najbolj všeč Arrested Development, Raymonda imajo vsi radi, Mladi zdravniki, Will in Grace ter nanizanka Oh, ta sedemdeseta. Štiri od nominiranih nanizank lahko spremljajo tudi slovenski gledalci.

Za najboljšo televizijsko dramsko serijo so nominirane nanizanke Alias, CSI: Crime Scene Investigation, Midve z mamo, The O.C. in Sopranovi.

Kdo bo izbiral?
Pri nominacijah v preteklih letih je sodelovalo podjetje Gallup, ki je s pomočjo obsežne ankete določilo nominirance, letos pa je revija Entertainment Weekly Magazine izbrala 6.000 bralcev, ki so po pet nominirancev iz sveta filma, glasbe in televizije izbrali izmed vnaprej ponujenih imen. Končne zmagovalce pa bodo izbrali uporabniki spletne strani https://www.PCAVote.com, rezultati pa bodo znani 9. januarja 2005.