Keira pravi, da je že od nekdaj suha, a ne zato, ker ne bi jedla. Foto: EPA
Keira pravi, da je že od nekdaj suha, a ne zato, ker ne bi jedla. Foto: EPA
Keira Knightley in Johnny Depp
Snemanja Piratov so bila tako naporna, da je Keira izgubila nekaj telesne teže. Foto: EPA
Keira Knightley
Precej kritik je požela tudi, ko se je na rdeči preprogi pojavila v zlati oblekici, ki je bolj kot njene ženske čare razkrivala njeno koščeno postavo. Foto: Reuters

Pri dvaindvajsetih ima Keira že skoraj vse - zavidanja vredno filmsko kariero, precej napolnjen bančni račun, je ljubljenka medijev in modnih kritikov, obožujejo jo tudi gledalci.

A kljub temu razmišlja o koncu svoje kariere, saj ima, kot pravi, dovolj neprestanega medijskega cirkusa in nadležnega obleganja fotografov. V intervjuju za junijsko številko revije Elle je povedala: "Dovolj imam slave in vsega tega. Ta svet je popolnoma nor. Če bi hotela imeti otroke in pravo življenje, bi morala nehati igrati in se odseliti nekam daleč. In to se bo najverjetneje tudi zgodilo - pred kratkim sem se namreč odločila, da hočem živeti!"

Očitke o anoreksiji zavrača
Življenje pod žarometi jo moti tudi zato, ker jo v zadnjem času obtožujejo, da je zaradi svoje shujšane postave slab zgled mladim dekletom. Še bolj napadalni so mediji postali potem, ko je neko 19-letno dekle umrlo zaradi posledic anoreksije, ker si je želela biti takšna kot zvezdnica Piratov s Karibov. Keira sicer vse očitke zavrača in pravi, da je ona takšna že od nekdaj in da ves čas je.

Zelo jo je prizadelo tudi, ko so njeno fotografijo objavili ob članku o shujšanih znanih osebnostih: "Ko je vse skupaj prišlo v medije, sem se počutila zares grozno. Ne morem pomagati, že od nekdaj sem zelo suha, četudi veliko pojem!" Na avtorja članka je bila močno jezna: "Videti je bilo, kot da podpiram in celo promoviram hujšanje do smrti, kar pa ni res!"

Shujšala je, a le zaradi preobilice dela
Priznala je sicer, da je med snemanjem tretjega dela Piratov malce shujšala, a zatrjuje, da to ni bilo načrtovano ali hoteno. "Snemanje je potekalo ob nemogočih urah, ko je sonce najbolj pripekalo. Med že tako napornimi pretepaškimi scenami sem imela oblečeno nepremočljivo obleko, čez to pa težke steznike, kar je res naporno, še posebej, če večino časa preživiš v vodi," je razložila.

Čisto zares namerava zapustiti Hollywood
Po koncu snemanja je celo obiskala zdravnika, ki ji je razložil, da bi, če bi se hotela malo porediti, morala jesti ogromno nezdrave hrane, popiti precej alkohola in se manj gibati: "Ampak res nočem jesti tistega "sranja" in sploh živeti nezdravo samo zato, ker me neki ljudje napadajo," je odločena.

Zagotovila je še, da njena razmišljanja o koncu kariere oziroma o daljšem premoru od igranja nimajo korenin v želji po vzbujanju pozornosti, ampak se s to mislijo ukvarja že dlje časa.

T. K.