Tako mlada, pa že naveličana porok, snubitev in družinskega življenja. Foto: EPA
Tako mlada, pa že naveličana porok, snubitev in družinskega življenja. Foto: EPA
Keira Knightley
Škrlatno rdečo obleko, ki jo je Keira nosila na letošnjih oskarjih, je z velikim veseljem podarila v dobrodelne namene, saj meni, da lahko tako vsaj malo pomaga ljudem, ki so pomoči resnično potrebni. Foto: EPA

Potožila se je namreč, da je že v petih filmih odigrala vloge, v katerih je dahnila usodni da.

Skrbi jo pa tudi, da se njena poroka v resničnem življenju ne bo mogla kosati s filmskimi, sploh s tisto v filmu Pravzaprav ljubezen, ki je bila izredno romantična.

Keira pravi: "Če seštejem vse svoje filme, sem se poročila že petkrat, imam tri otroke in nešteto snubitev ter menjav partnerjev. Mislim, da je to za moja leta več kot preveč."

Lepotica z veseljem sodeluje pri dobrodelnih namenih
Britanka, ki je v zadnjem času res navzoča tako rekoč povsod, je sicer nedavno svojo škrlatno večerno obleko, ki jo je nosila na podelitvi oskarjev, podarila v dobrodelne namene. Nad obleko Vere Wang, narejeno po Keirinih merah, so bili modni kritiki izredno navdušeni. Ta kreacija bo na igralkino željo od 21. do 30. aprila na voljo na spletni dražbi eBay, zbrani denar pa bo šel na račun vodilne mednarodne dobrodelne organizacije Oxfam za pomoč vzhodni Afriki.

Keira, ki je bila nominirana za oskarja za glavno vlogo v filmu Prevzetnost in pristranost, je povedala: "Po televiziji sem videla, da je ta del sveta prizadejala grozna suša, zato me veseli, da bom tudi sama prispevala vsaj delček pomoči."

Obleka bo do konca dražbe visela v izložbi butika Vere Wang na Manhattnu. Tudi sama oblikovalka je navdušena nad Keirino idejo:"Keira pooseblja mladost, inteligenco in lepoto. Gre za mlado žensko, ki ji ni vseeno, kaj se dogaja po svetu."