Kelis se je od Nasa ločila leta 2009. Kot razlog za ločitev pa je navedla nepremostljive razlike. Foto: Reuters
Kelis se je od Nasa ločila leta 2009. Kot razlog za ločitev pa je navedla nepremostljive razlike. Foto: Reuters
Kelis in Nas sta se spoznala na zabavi po podelitvi glasbenih videonagrad televizijskega kanala MTV VMA leta 2002. Preden sta se leta 2004 zaročila, sta se sestajala eno leto. Januarja 2005 pa sta stopila pred oltar. Foto: Reuters
Leta 2014 se je Kelis poročila z nepremičninskim agentom Mikom Moro, s katerim imata dve leti in pol starega sina Shepherda. Foto: Reuters

R'n'b pevka, ki je bila med letoma 2005 in 2009 poročena z Nasom, katerega pravo ime je Nasir Jones, je v intervjuju za Hollywood Unlocked razkrila, da jo je raper zlorabljal. Vmes so pele tudi pesti. 28-letna Kelis je njun odnos opisala kot "zelo temačen": "Prihajalo je do duševnih in fizičnih zlorab. Prišla sem do točke, ko ne bi mogla več naprej, če ne bi bila noseča, ker sem ga res ljubila in bila sva poročena."

Ko je vložila papirje za ločitev, je bila v sedmem mesecu nosečnosti. Ravno v tistem času je v javnost prišla novica o družinskem nasilju med pevcema Rihanno in Chrisom Brownom, ki sta takrat veljala za popoln par. Prav njuna zgodba, bolje rečeno Rihannina, je pomagala Kelis, da je zbrala pogum in se odločila, da zapusti raperja, ki je znan po uspešnicah, kot sta One Love, I Can, Life's a Bitch ...

"Dobro se spomnim časa, ko so se pojavile fotografije pretepene Rihanne," se je spominjala Kelis. "Ker sem imela takrat po celem telesu modrice tudi sama. Toda nisem bila pripravljena, da o tem govorim na glas. Preprosto nisem bila. Ne zato, ker imam nizko samozavest, ampak zato, ker toliko cenim zasebnost. Ni mi všeč, če ljudje vedo za moje težave."

Svojo zgodbo je skrivala devet let, zdaj pa so jo otroci - med njimi tudi sin Shepard, ki ga ima s trenutnim soprogom Mikom Moro - motivirali, da je končno spregovorila. "Nikoli nisem govorila o tem človeku. Lahko bi povedala precej, toda odločila sem se, da ne bom. Najini otroci bodo izvedeli resnico. Zdaj jim jo govorim. Nikoli se nisem imela za svetnico. Me je pretepal? Je. Sem ga udarila nazaj? Sem," je razložila Kelis.

"Nisem bila popolna. V svojih očeh nisem bila nikoli angel. Lahko sem pr****. Lahko se pretepam. Znam se pretepati. Ni me strah udariti ... Sodelovala sem v zaključkih, toda nikoli nisem teh pretepov začela," je še pojasnila Kelis.

Skupaj s 44-letnim Nasom imata danes osemletnega sina Knighta, ob katerem se raper - tako pravi Kelis - pojavi le, ko je čas za fotografiranje, sicer pa ne sodeluje pri vzgoji. "Jaz sem mama. Bila sem ob njem. In ni stvar v tem, da mu ne pustim obiskov. Ker pa ni bil ob njem, ko ga je potreboval, zdaj nima pravice, da se prikaže, ko se njemu zazdi, da je prav," je še povedala.

Marca je sicer tabloidni spletni portal TMZ poročal, da sta nekdanja zakonca po letih prepirov le prišla do dogovora o skupnem skrbništvu nad Knightom.