Foto: AP
Foto: AP

Filmski zvezdnik Kevin Bacon, ki je gledalce navduševal v filmih, kot sta Footloose in Petek 13., je v zabavniškem poslu aktiven že več kot 40 let. 67-letnik, znan tudi kot eden najboljših igralcev, ki še nikoli ni prejel nominacije za prestižno nagrado oskar, je ta teden na velika platna pozdravil kar dva filma, kjer nastopa: Policaj z Beverly Hillsa: Axel F in MaXXXine.

Ob tej priložnosti je v intervjuju za Vanity Fair spregovoril tudi o svojem dolgoletnem statusu hollywoodskega zveznika in o tem, kako je pred kratkim okusil življenje navadnega smrtnika.

"Šel sem do vizažista za posebne učinke in ga prosil, naj mi naredi protetično preobleko," je povedal Bacon. Preobražen in neprepoznaven se je nato odpravil v The Grove, eno najbolj obiskanih komercialnih središč v Los Angelesu, kjer ga je sprva navdušilo, da ga ni nihče prepoznal. Priznal je, da je prvotno navdušenje kmalu izpuhtelo: "Ljudje so se nekako rinili mimo mene, niso bili prijazni. Nihče ni rekel: 'Ljubim te.' Moral sem čakati v vrsti, da bi si kupil prekleto kavo ali kaj drugega." Zamrmral si je: "To je zanič, želim biti ponovno slaven."

Bacon, ki je znan tako po igranju protagonistov kot tudi negativnih vlog, v dveh novih filmih dvakrat uprizarja antagonista. Za Vanity Fair je povedal, da kot igralec ni nikoli okleval igrati vloge negativca. "To je igra. Nikoli me ne skrbi, kaj ljudje čutijo do mene. Delo pomeni postati drug človek in s tem postati del neke zgodbe," je povedal. Dodal je še, da ne čuti potrebe po tem, da gledalci vzljubijo like, ki jih igra.