Kiefer Sutherland je zadnji v dolgem nizu zvezdnikov, ki jih je vožnja pod vplivom pripeljala v zapor. Foto: AP
Kiefer Sutherland je zadnji v dolgem nizu zvezdnikov, ki jih je vožnja pod vplivom pripeljala v zapor. Foto: AP
Policijska postaja v Glendalu
Igralec se je sam zglasil na policijski postaji v losangeleškem predmestju. Foto: AP

40-letnega igralca so sprejeli v zaporu v Glendalu, predmestju mesta angelov. "Gospod Sutherland je izredno vljuden in ponižen. Med postopkom obdelave za kartoteko je bil pripravljen sodelovati," poroča predstavnik zapora.

"Dali mu bomo oranžen kombinezon in bo imel celico zase, glede na to, da gre za zapornika za daljši čas." Sutherlandu bodo dodelili delo v pralnici in kuhinji, kjer bo preostalim zapornikom stregel zajtrk, kosilo in večerjo. Kot delavcu mu bo dovoljeno zapuščati svojo celico približno 75 odstotkov časa, čeprav bo v stiku z drugimi zaporniki le takrat, ko jim bo stregel hrano.

Brez predčasnega izpusta?
Zvezdnika ene najbolj priljubljenih ameriških serij, 24, so na losangeleškem sodišču obsodili vožnje pod vplivom alkohola in kršitve pogojne kazni. Poleg 48 dni v zaporu je sodnik zvezdniku naložil še pet let pogojne kazni, 18-mesečni program izobraževanja o alkoholu in 6-mesečno terapijo, prizanesel pa mu je z zaporom v precej strožji ustanovi.

Sutherland naj bi po trditvah losangeleškega tožilstva odslužil polno kazen, brez možnosti zgodnjejšega izpusta, kot se je to v zadnjem času dogajalo kar nekaj porednim zvezdnikom s Paris Hilton na čelu. Igralčeva celica meri 2,4 krat 3 metre, v njej pa so stranišče, umivalnik in umivalnik s pitno vodo.

Kiefer razočaran nad sabo
Zapor v Glendalu ima sicer 48 celic s po dvema posteljema. Sutherland bo prejel dva topla in en hladni obrok dnevno, na jedilniku pa so med drugim koruzni kosmiči, sendviči s puranom, mesna štruca, makaroni s sirom in piščanec po kraljevsko. Obiski so dovoljeni med 13.00 in 16.00 po 15 minut vsak, na dan pa ne več kot dva obiskovalca.

Obsojeni zvezdnik je že pred tem izjavil: "Zelo sem razočaran nad sabo zaradi slabe presoje, ki sem jo nedavno demonstriral, in mi je globoko žal zaradi razočaranja in gorja, ki ga je to povzročilo moji družini, prijateljem in sodelavcem na 24 in pri 20th Century Foxu. Cenim podporo in skrb, ki sta mi bili izrečeni te zadnje tedne, tako osebno kot profesionalno."