Kim Clijsters je v svoji karieri osvojila 41 turnirjev. Foto: AP
Kim Clijsters je v svoji karieri osvojila 41 turnirjev. Foto: AP

Clijstersova, zmagovalka 41 turnirjev, od tega štiri za grand slam, se je sicer upokojila že dvakrat, leta 2007 in leta 2012, vendar se je na igrišča vrnila februarja 2020, a ni osvojila niti enega obračuna, oktobra tisto leto pa je morala tudi na operacijo kolena.

Nazadnje je igrala na turnirju v Indian Wellsu oktobra lani, kjer je izgubila že v prvem krogu.

"Rada bi delila z vami, da sem se odločila, da ne bom več igrala na uradnih turnirjih. Komaj čakam, da vidim, kakšne pustolovščine me zdaj čakajo," je zapisala Belgijka na svojem Instagramu ob fotografiji s soprogom in tremi otroki.

V pogovoru za spletno stran WTA-ja je Clijstersova razložila, da je bila v zadnjem času zelo zaposlena s selitvijo v New Jersey s svojo družino – njen soprog je namreč nekdanji ameriški igralec košarke Brian Lynch.

"Še vedno obožujem udarjati žogico. Z mojim razporedom so bili trije, štirje dnevi dovolj, da sem ohranjala svoj ritem pod nadzorom, a zagotovo ne dovolj, da bi lahko igrala še na kakšnem turnirju," je dejala.

"Denimo, če bi izbrala Avstralijo, bi to pomenilo tri do štiri tedne. To v tej fazi našega družinskega življenja preprosto ni mogoče. Življenje preprosto prevzame stvari v svoje roke, kajne?"