Ri Sol Džu se je ob Kimu prvič začela v javnosti pojavljati leta 2012. Foto: Reuters
Ri Sol Džu se je ob Kimu prvič začela v javnosti pojavljati leta 2012. Foto: Reuters

Strokovnjaki pravijo, da si 31-letni voditelj obupno želi sina, saj hčerka ne more biti naslednica dinastije Kim.

"Že več tednov krožijo govorice, da je Ri Sol Džu spet noseča," je za Telegraph povedal Tošimitsu Šigemura, profesor na tokijski univerzi Vaseda in dober poznavalec severnokorejskih zadev. "To ni veliko presenečenje, saj Kim potrebuje sina za naslednika dinastije, ki vlada Severni Koreji, odkar je državo ustanovil Unov ded, Kim Il Sung. Absolutno nemogoče je, da bi hčerka lahko prevzela voditeljsko mesto, zato mora njegova žena roditi sina."

Še brez fotografij
Ri Sol Džu, nekdanja pevka severnokorejskega ansambla Pončonbo, se je v zadnjih tednih nehala udeleževati javnih dogodkov s svojim možem - prav tako kot med svojo prvo nosečnostjo leta 2012.
Paru se je hčerka rodila domnevno na začetku lanskega leta, a fotografije otroka še niso bile objavljene - strokovnjaki menijo, da zaradi triletnega obdobja žalovanja za Kimovim očetom, Kim Džong Ilom, ki je umrl decembra 2011.

Je pa nekdanji zvezdnik NBA-ja Dennis Rodman po obisku Severne Koreje marca lani povedal, da se je paru rodila zdrava hčerkica po imenu Džu Ae.

Kim naj bi po navedbah medijev leta 2010 sicer spočel še eno hčerko, a z neko drugo žensko.