Lani je 26-letna Belgijka dosegla največjo zmago po vrnitvi na teniška igrišča. Fotografija male Jade in presrečne Kim pa je takoj obšla svet. Foto: EPA
Lani je 26-letna Belgijka dosegla največjo zmago po vrnitvi na teniška igrišča. Fotografija male Jade in presrečne Kim pa je takoj obšla svet. Foto: EPA
Kimina družina
Se bo letos zmagoslavju Kim in Jade znova pridružil Brian Lynch? Foto: EPA
Jade in Kim Clijsters
Kimin vsakdan je zaradi Jade spremenjen. Foto: EPA

27-letna teniška igralka, druga po Evonne Goolagong leta 1980 v Wimbledonu, ki je kdaj koli osvojila odprto prvenstvo po rojstvu otroka, je v teniški karavani zdaj že dobro leto.

Po vrnitvi v tekmovalni ritem je spregovorila za CNN. Kim je v pogovoru razkrila, kako ji uspeva ohranjati stik z najboljšimi mojstricami tenisa z dveletnico ob strani. "Zagotovo je naporneje. V preteklosti sem po treningih, masaži ali telovadbi imela čas samo zase. Zdaj si ga delim z Jade," je razložila Kim in dodala: "Toda uživam v njeni družbi in ne bi je zamenjala za nič na svetu."

Treningi pred zajtrkom
Kimin dnevni urnik se je zaradi Jade močno spremenil. Zdaj raje opravi treninge zgodaj zjutraj, preden sede za mizo z otrokom, da pozajtrkujeta. Pri skrbi ji pomaga varuška, ki potuje z njima na turneji, ob gori pripomočkov za malega otroka. "Z nami je vedno otroški kuhalnik - to je mali mešalnik in parnik v enem. Tako ob prihodu v novo mesto gremo najprej v izvidnico in iščemo trgovino z organsko hrano, da nakupimo potrebno," je pojasnila Kim in dodala, da nato v hotelu prosijo, da jim spraznijo minibar, kamor potem pospravijo vso hrano.

Znova je začutila željo po zmagi
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ki je karavano zapustila maja 2007, se je kmalu potem poročila z ameriškim igralcem košarke Brianom Lynchem in februarja 2008 rodila Jade. Za vrnitev na teniške zelenice se je odločila po vabilu na galadogodek v Wimbledonu. "Začela sem vaditi, in zdelo se mi je, da sem z vsakim dnem boljša. Potem se mi je povrnila sla po zmagah in s tem motivacija," je razložila Kim.

Lindsay je bila njena vzornica
Belgijka je črpala navdih pri Američanki Lindsay Davenport, ki je svojčas tudi krojila vrh svetovnega tenisa. Lindsay se je po enoletni odsotnosti zaradi porodniškega dopusta vrnila s tremi zmagami na prvih štirih turnirjih in se povzpela vse do 21. mesta na svetovni lestvici WTA.

Ji bo uspelo ubraniti naslov?
Toda njeno vrnitev so zasenčili dosežki Belgijke. Kim je s povabilom organizatorjev prišla lani na OP ZDA in odigrala nekaj najboljših dvobojev kariere - izločila sestri Williams in razigrano Caroline Wozniacki. Po uspešnem letu danes sedma igralka sveta nestrpno čaka 30. avgust, ko bo dobila možnost, da ubrani naslov.