Kit Harington in njegova izbranka Rose Leslie sta se spoznala ravno na snemanju serije Igra prestolov. Foto: Reuters
Kit Harington in njegova izbranka Rose Leslie sta se spoznala ravno na snemanju serije Igra prestolov. Foto: Reuters

Njegov prijatelj James je namreč med gledanjem prve epizode priljubljene serije zaspal, potem pa se z nadaljnjim ogledom ni več trudil.

Harington je priznal, da je bilo zelo težko skrivati čisto vse podrobnosti zadnje sezone. "Napetost, ki pride s tem, ko zaključuješ nekaj tako velikega, in o tem ne moreš nikomur povedati, je izredno zahtevna. Sčasoma je postalo preveč, zato sem eni osebi povedal mojemu prijatelju Jamesu, ki serije ne gleda in je med prvo epizodo prve sezone zaspal."

Vedel je, da prijatelja vse skupaj sploh ne zanima, zato mu je neki večer ob pijači povedal čisto vse o tem, kako se zadnja sezona razplete. "Ne bi mogel delovati manj zainteresirano, tudi če bi se trudil."

Čakanje na zadnjo sezono serije je bilo za oboževalce precej dolgo. Foto: Reuters
Čakanje na zadnjo sezono serije je bilo za oboževalce precej dolgo. Foto: Reuters

Harington je priznal, da je imel zaradi napetosti okrog zadnje sezone tudi precej anksiozne sanje, saj ga je bilo strah, da so po vseh odličnih sezonah tokrat storili kaj narobe.

Spregovorila tudi Sophie Turner

Tudi ostali člani igralske zasedbe so bili prisiljeni v to, da morajo usodo svojih likov zadržati zase, a je tudi Sophie Turner, ki upodablja Sanso Stark priznala, da je konec razkrila zaročencu Joeju Jonasu, ki pa je moral obljubiti, da bo vse zadržal zase, poroča The Independent.

Kit Harington je sicer večno ljubezen našel v Rose Leslie, igralski kolegici iz znane serije. Priznal je, da noče, da Igra prestolov definira njegovo zakonsko življenje. "Res je, da sva se spoznala na snemanju, a vedno sva se trudila, da naju to ne bi definiralo," je razložil. "To je služba, kjer sva se spoznala. In zdi se mi, da se bova, ko se ta serija konča, od vsega skupaj lahko malenkost umaknila in bila zgolj midva, česar se resnično veselim."