Zvezdniki za svoje postave večinoma skrbijo vse leto. Pogosta izbira so priznani fitnescentri. Foto:
Zvezdniki za svoje postave večinoma skrbijo vse leto. Pogosta izbira so priznani fitnescentri. Foto:

Danes je prvi pomladni dan in navadni smrtniki se pogosto šele ob prvih sončnih žarkih spomnimo, da bo tu kmalu poletje in da je čas za odpravo kakšnega odvečnega kilograma, ki smo ga "pridelali" čez zimo. Hollywoodski zvezdniki pa se trudijo, da so fit čez vse leto.

Ste se tudi vi začeli pripravljati na poletje? V spodnjih komentarjih ali na forumu si lahko z drugimi uporabniki izmenjate kakšen nasvet.

Kje in kako skrbijo zvezdniki za svojo postavo? Večini pri tem pomaga tudi četa osebnih trenerjev nutricistov in drugih strokovnjakov za pridobitev izklesanega telesa. Kje torej Beckhamova, Julia Roberts, Fergie, Kate Beckinsale in drugi skrbijo za svoje telo?

A. M.

Po selitvi v Ameriko sta morala Victoria in David Beckham poiskati novo telovadnico. Odločila sta se za prestižno telovadnico na Beverly Hillsu. Strankam so v studiu na razpolago različni strokovnjaki, trenerji fitnesa, strokovnjaki za zdravo prehrano ... Člani pa lahko izbirajo tudi med veliko različnimi telovadnimi napravami.
Julia Roberts in Christy Turlington pa telovadnice utesnjujejo, zato prisegata na razmigovanje v naravi. Obe za svojo postavo skrbita v Canyon Ranchu v Arizonu. Canyon Ranch je odlična lokacija za ljubitelje hoje v naravi, teka, ponujajo pa tudi ure aerobike, baleta, gorskega kolesarjenja, ponašajo se še z igriščem golfa in različnimi vrstami osvežitev v bazenih.
Telovadnico DavidBartonGyms v Chicagu med znanimi obiskovalci uporabljajo P. Diddy, Fergie in James Gandolfini. Poleg različnih fitnesnaprav je članom na voljo še joga, po telovadbi pa se lahko sprostijo v ruski kopeli, z masažami ali v različnih vrstah savn.
Londonski hotelsko-športni center Sanderson Hotel Gym pa je strankam na voljo kar 24 ur na dan. Gre za fitnes- in wellnesscenter s široko ponudbo: od lepotnih do zdravilnih storitev, imajo pa tudi prenočišče. Med njihovimi najbolj prepoznavnimi trenerji je Jamie Baird, ki je skrbel za postavo lepe Kate Beckinsale.
V Teksasu se ponašajo s centrom Lake Austin Spa Resort. Značilnost njihovega dela je individualno treniranje vsake stranke. Med znanimi obiskovalci tega centra sta igralki Jennifer Aniston in Renée Zellweger. Poleg fitnesa in nekaterih drugih dejavnosti so v ponudbi tudi treniranje na prostem in vožnja s kajaki. Seveda pa se člani lahko odločijo tudi za ure aerobike ali kakšne druge telovadne vaje, po treningu pa jih čakata še sprostitvena joga ali taj či.
Južno od San Diega je priljubljeni center Rancho La Puerta z ogromno površino za sprehode in tek v naravi. V tem centru za svoje telo med drugimi skrbijo zvezdnice Madonna, Oprah Winfrey in Kate Winslet. Strankam so na voljo fitnes, različne vaje, telovadba v vodi, odbojka ...
Equinox Fitness klub pa je s svojimi številnimi podružnicami po različnih ameriških mestih med bolj pogostimi izbirami zvezdnikov. Klub ponuja različne dejavnosti in delo z osebnimi trenerji, kolesarjenje, jogo ... Med njihovimi člani je tudi igralec Matt Damon.