Južnoafriški News 24, ki je prvi razkril novico, je poročal, da je 43-letna kneginja potrebovala "nujno medicinsko pomoč". V sredo so jo tako odpeljali iz rezervata, kjer je prebivala, do najbližje bolnišnice. Nekateri južnoafriški mediji poročajo, da je Charlene omedlela.

Kneginja je v Južni Afriki že od maja, ko je dobila okužbo v predelu obraza. Prejšnji teden je imela štiriurno operacijo na ORL-oddelku. Po njej so jo obiskali mož, knez Albert, ter šestletna dvojčka, princ Jacques in princesa Gabriella, fotografije snidenja pa je delila tudi na Instagramu.

Sorodna novica Je kriza Charlene, večno otožne kneginje, dosegla dno?

63-letni Albert je v svojem prvem intervjuju, odkar se je vrnil z obiska svoje žene v Južni Afriki, za ameriški People povedal: "Pripravljena je za vrnitev domov." Charlene je pred tem povedala, da upa, da bo oktobra odpotovala nazaj v Monako.

Julija je povedala, da ji je žal, da ne bo mogla preživeti 10. obletnice z možem. "Zame je bilo izjemno težko, ko so mi zdravniki povedali, da se ne morem vrniti domov za deseto obletnico poroke. Albert je moja opora in moč in brez njegove ljubezni ne bi mogla preživeti tega težkega obdobja."

Nova kriza v zakonu?
Kljub tem besedam so se znova pojavile govorice, da je zakon Charlene in Alberta v težavah.

Charlene naj bi imela pomisleke že ob poroki leta 2011, v tem desetletju v Monaku pa naj ne bi nikdar zares našla sreče, tako je dobila tudi vzdevek "večno otožna princesa".

Da zakon ni ravno vir sreče, je nakazal celo knez Albert, ki je za dokumentarni film o knežji družini priznal, da se občasno spopada z osamljenostjo in dolgčasom, v zakonu pa da ni dovolj prostora za "spontane dejavnosti".

Richard Fitzwilliams, veteranski poznavalec monaške knežje družine, meni, da bo Charlene kljub govoricam vseeno ostala v Monaku.

"Močan knežji par je bistvenega pomena za podobo Monaka, še posebej glede na disfunkcionalno vedenje posameznih družinskih članov. Zato je zakon kneza in kneginje vir nenehne fascinacije. Glede na vse govorice, ki spremljajo ta zakon, se Charlene še razmeroma dobro drži," je dejal za Daily Mail.