Shawn Mendes in Camila Cabello sta še nedavno delovala zaljubljena. Foto: Reuters
Shawn Mendes in Camila Cabello sta še nedavno delovala zaljubljena. Foto: Reuters

"Odločila sva se, da končava svojo romantično zvezo, ostaja pa najina ljubezen drug do drugega kot človeka močnejša kot kadar koli," sta v skupni izjavi na Instagramu zapisala 23-letni Mendes in 24-letna Cabello.

Shawn in Camila na MTV-jevih nagradah leta 2019, ko je bila romanca še povsem sveža. Foto: Reuters
Shawn in Camila na MTV-jevih nagradah leta 2019, ko je bila romanca še povsem sveža. Foto: Reuters

"Svojo zvezo sva začela kot najboljša prijatelja, kar bova tudi ostala. Nadvse ceniva vašo podporo, ki ste jo nama izkazovali od samega začetka, in upava, da jo boste še naprej. Camila in Shawn."

Napoved je mnoge popolnoma presenetila, saj so par, najbolj znan po duetu Senorita, nedavno ujeli med izmenjavanjem nežnosti v Miamiju.

Camila je morala celo pred kratkim zanikati novice, da sta zaročena, potem ko so opazili "sumljivi" prstan na njenem levem prstancu. "Prisežem, pojma nimam, na kateri prst naj bi šel zaročni prstan, zato si pogosto nadenem prstane na popolnoma naključne prste," je povedala avgusta v oddaji Jimmyja Fallona.

Prijateljstvo preraslo v ljubezensko razmerje

Camila in Shawn sta bila dolga leta prijatelja, preden sta je julija 2019 njuna zveza prerasla v romantično.

Paparaci so ju večkrat ujeli skupaj med poljubljanjem in objemanjem, prvič pa sta se kot par pojavila skupaj na MTV-jevih glasbenih nagradah avgusta tistega leta, ko sta nastopila z zelo vročo različico "Senorite".

Par je pandemijo covida-19 preživel v skupni karanteni v Miamiju in Mendes je dejal, da ju je izkušnja samo še zbližala.

Tudi njegov single "Summer of Love" (Poletje ljubezni) so navdahnili prvi skupni meseci zaprtja.

"S Camilo sva imela tako srečo, ker sva lahko končno malce postala in se umirila. To je bilo prvič v šestih letih, da sva se lahko končno sprostila in nisva bila stalno zaposlena," je povedal.

"Kolesarila sva po Miamiju, in bilo je res lepo. Že samo, ko sem pisal o tem, sem postal nostalgičen. Mislim, da se ne bi mogla tako povezati brez tistega obdobja. Resnično naju je zbližalo."