Kraljica Elizabeta II. bo na Škotskem predvidoma do sredine oktobra. Foto: AP
Kraljica Elizabeta II. bo na Škotskem predvidoma do sredine oktobra. Foto: AP

Okuženo uslužbenko so v soboto poslali domov, potem ko so opravili PCR-test, je poročal britanski The Sun. Na posestvu so takoj zaprli menzo za osebje in bar, ki sta ločena od prostorov, kjer prebiva kraljica. Uslužbence, ki so bili v stiku z okuženo, pa so poslali domov v samoizolacijo.

95-letna kraljica se je že pred časom cepila, kljub temu pa se drži ukrepov za zajezitev širjenja covida-19, delavci tako morajo nositi zaščitne maske in vzdrževati ustrezno distanco. V nedeljo so člani kraljeve družine manjkali pri maši. Kot je povedal neimenovani vir britanskim medijem, člani kraljeve družine morda čakajo na rezultate PCR-testov.

Buckinghamska palača zadeve ni komentirala.

Prve počitnice brez Filipa
Kraljica je prejšnji mesec odpotovala v Balmoral, kjer kraljeva družina preživlja poletne počitnice. To je prvo kraljičino dopustovanje po smrti njenega moža, vojvode Edinburškega.

Kraljici sta družbo že delala sinova – princ Charles z ženo Camillo, princ Andrew z nekdanjo ženo Sarah. Princesa Eugenie je babico obiskala skupaj z možem Jackom Brooksbankom in njunim šestmesečnim sinom Augustom.

Pričakuje se, da bo kraljico obiskal tudi najmlajši sin, princ Edward z ženo Sophie, pa tudi vnuk, princ William z ženo Catherine ter njunimi otroki.

Kraljica običajno ostane na svojem posestvu Balmoral do sredine oktobra. Potem se bo najverjetneje vrnila na grad Windsor, kjer je med epidemijo covida-19 bivala skupaj z zdaj že pokojnim možem Filipom.

Kljub počitnicam kraljica ne počiva. Vsak dan od vladnih ministrov in svojih predstavnikov v Commonwealthu in tujih državah prejema informacije v obliki političnih dokumentov, dokumentov kabineta in drugih državnih dokumentih. Te ji zasebni sekretarji pošiljajo v rdečih škatlah, ki jih uporabljajo tudi vladni ministri za prenašanje zaupnih dokumentov.