Eugenie in Jack na poročni dan oktobra 2018. Foto: Reuters
Eugenie in Jack na poročni dan oktobra 2018. Foto: Reuters

"Njena kraljeva visokost princesa Eugenie je danes, 9. februarja, ob 8.55 v bolnišnici Portland rodila sina. Jack Brooksbank je bil prisoten," so v torek popoldne na kratko sporočili iz Buckinghamske palače in dodali, da je deček ob rojstvu tehtal 3.600 gramov in da se mama in novorojenček počutita dobro, drugih podrobnosti pa niso razkrili.

Ob tem so pripisali še, da so se novice razveselili vsi otrokovi stari starši – tako kraljičin sin Andrew, vojvoda Yorški, in njegova nekdanja žena Sarah, kot tudi starši srečnega očka, Brooksbankova –, pa tudi kraljica in vojvoda Edinburški.

To je sicer prvi otrok 30-letne princese Eugenie in njenega moža Jacka, s katerim sta se poročila pred dobrima dvema letoma, obenem pa tudi prvi vnuk osramočenega princa Andrewa in Sarah Yorške.

Števec pravnukinj in pravnukov kraljice Elizabete se je tako ustavil pri številki 9, a se bo kmalu še povečal: svojega tretjega otroka namreč pričakuje tudi njena najstarejša vnukinja, Zara Tindall.

Eugenie, sicer mlajša od dveh hčera princa Andrewa, je rodila v bolnišnici Portland, kjer se je pred skoraj 31 leti rodila tudi sama. Po neuradnih informacijah britanskih medijev sicer Eugenie in Jack zadnje mesece živita na posestvu njenih staršev, Royal Lodge, kamor sta se preselila po le šestih tednih v Frogmore Cottageu, nekdanjem domovanju Eugeniejinega bratranca, princa Harryja, in njegove žene Meghan, ki sta se lani, kot je znano, preselila v ZDA.