Komik Michael Richards ni bil prav nič smešen! Foto: www.tv.com
Komik Michael Richards ni bil prav nič smešen! Foto: www.tv.com
Michael Richards
Michael Richards, znan pop vlogi Kramerja iz Jerryja Seinfelda, ni mogel brzdati živcev ob opazkah temnopoltih gostov njegovega šova. Foto: www.tv.com

Pretekli petek je v svojem "humorističnem" nastopu izgubil nadzor in dva temnopolta ameriška gledalca užalil s kopico rasističnimi komentarji.

Kot poročajo ameriški mediji je imel Richards v petek zvečer v znameniti "Laugh Factory" (Tovarni smeha) v Hollywoodu scenski nastop, med katerim sta ga vesela gosta s komentiranjem njegovih šal vrgla iz tira.

Komik je komentiranje temnopoltih Američanov kratek čas potrpežljivo prenašal, potem pa je ponorel in na njiju stresel gnev z rasističnimi komentarji, ki so se končali s politično nekorektnim izrazom "nigger".

Vrzite črnuharja ven!
"Pred petdesetimi leti bi vas obesili in vam zapičili vilice v rit," je bila ena izmed izjav igralca. Svoj govor je nadaljeval s stavkom: "Zdaj sta pogumna, kar smejta se, smejta, vrzite njuni črnuharski riti takoj ven!"

Njegovo zmerjanje je zmotilo tudi druge obiskovalce, ki so komiku zabrusili, da njegove izjave niso prav nič smešne. Publika je užaljena zaradi obnašanja zvezdnika množično zapustila dvorano.

Igralec se je skesal
Kramer je bil za medije nedostopen, na kratko ga je uspela ujeti le ameriška televizijska hiša CNN, kateri se je potožil o svojem incidentu, ki ga je priredil na nastopu.