Praznike je s svojo ženo preživel doma. Foto: EPA
Praznike je s svojo ženo preživel doma. Foto: EPA

Glavni razlog neodobravanja naj bi bila "grotesknost" in nenaravnost igralčevega videza na fotografijah. Pred dobrim letom je namreč Nanjiani dobil vlogo v novem filmu iz studia Marvel z naslovom The Eternals, takrat pa se je odločil, da želi spremeniti svoj telesni videz. Kmalu je začel objavljati fotografije zgoraj brez, saj je z oboževalci želel deliti svoj napredek. "Preveč dolgo in trdo sem delal," je zapisal pod eno izmed svojih objav in pojasnil, čemu objava fotografije brez majice. Poudaril je tudi, da to ne bi bilo mogoče brez trenerjev, strokovnjakov za prehrano, obilo sredstev in časa.

Med prazniki pa je objavil običajno fotografijo s prazničnim obedom in svojo ženo Emily V. Gordon. Pod objavo se je hitro nabralo veliko število negativnih komentarjev, ki so zvezdniku očitali splošno neprepoznavnost. Ta naj bi bila rezultat njegovega novega načina življenja, v katerega spada tudi vadba doma, in posledično neverjetno izklesanega telesa.

Nekatere sledilce je njegova telesna sprememba razžalostila, saj naj bi bila odraz podreditve nemogočim družbenim standardom lepote do te mere, da se posameznika ne da več prepoznati. Spet drugi so ga začeli obtoževati, da jemlje steroide, saj je njegovo telo preveč izklesano in mišičasto, namigovali pa so tudi na plastično operacijo, poroča ET Canada.

Kritikom se očitajo dvojna merila

Številni oboževalci pa so Nanjianija branili in poudarili dvojna merila pri odzivu na telesa igralcev v Marvelovem filmskem svetu. Drugi igralci naj se ne bi spoprijemali s tako kritiko in sramotenjem telesa, pa čeprav so postali mišičasti. Med njih naj bi spadali tudi Chris Pratt, Chris Evans in Chris Hemsworth, ki so prav tako drastično spremenili svojo telesno podobo, a jim tega nihče ni očital.

Na igralčevo stran se je postavila tudi igralka Erin Cummings, ki je kritikom očitala, da so zgolj neznanci, ki pa vseeno javno komentirajo igralčevo telo, duševno stanje ter ga obtožujejo plastičnih operacij in uporabe steroidov. "Kaj pravite na to, da ne bi komentirali teles ljudi, če nas za to ne prosijo," je zapisala v enem izmed svojih tvitov in poudarila, da telo nekoga ni blago, s katerim bi si lahko drugi priborili všečke. Oboževalci pa so pripomnili, da je igralec videti popolnoma zdrav in srečen, ter poudarili, da naj se vsak briga zase.