Kylie je sodelovala v kampanji za osveščanje pred nevarnostjo raka. Foto: epa
Kylie je sodelovala v kampanji za osveščanje pred nevarnostjo raka. Foto: epa
Kylie Minogue
Kylie je zaradi bolezni prestavila avstralski del turneje. Foto: epa
Kylie Minogue
Načtovano je bilo, da bo nastopila kot glavna zvezdnica festivala Glastonbury. Foto: epa

Kylie se je pred začetkom avstralskega dela turneje vrnila v domovino, kjer so ji pri rutinskem pregledu odkrili bolezen, ki pa je še v zgodnjem stadiju.

Zdravljenje se bo začelo takoj in zaradi tega so morali tudi odpovedati napovedan četrtkov začetek avstralske turneje. Kot je zapisala pevka v izjavi za javnost, upa, da se bo vse dobro izteklo in da bo kmalu spet med svojimi oboževalci.

Avstralski del Kylijine turneje bi obsegal 20 koncertov, začela pa naj bi se v Sydneyju. Tistim oboževalcem, ki so karte za koncerte že kupili, so naročili, naj počakajo na objavo novih datumov turneje.

Njen oče je tudi imel raka
Kylie je leta 2002 enega od svojih nedrčkov podarila človekoljubni organizaciji, ki je zbirala denar za boljšo obveščenost o raku na dojkah. Prodali so ga na dražbi in z njim zaslužili skoraj 7.000 ameriških dolarjev. Sodelovala pa je tudi v kampanjah za večjo pozornost raka na prostati, po tem ko so zdravniki ugotovili, da je zbolel njen oče.

Svetovna turneja Minoguove se je začela pred dvema mesecema v Glasgowu, po Avstraliji pa bi se morala odpraviti še v Singapur in Hongkong. Nato naj bi se vrnila v Veliko Britanijo, kjer je bila načrtovana kot glavna zvezdnica festivala Glastonbury 26. junija.

Kylie bo konec maja dopolnila 37 let, lani pa je osvojila najprestižnejšo nagrado v glasbenem svetu, grammyja.

Kariero začela v 80. letih
Kylie je svojo kariero začela sredi 80. let, ko je dobila vlogo v avstralski limonadi Sosedje. Nato je začela glasbeno kariero. Uspeh pa je spet začela žeti pred nekaj leti, ko je spremenila glasbeni slog in svet obnorela z uspešnicami, kot sta Spinning Around in Can't Get You Out of My Head.