Fotografijo rojstnodnevne čestitke je presrečni glasbenik objavil na Twitterju in pripisal, da je to njegov najboljši rojstni dan. Foto: Twitter/Tony Bennett
Fotografijo rojstnodnevne čestitke je presrečni glasbenik objavil na Twitterju in pripisal, da je to njegov najboljši rojstni dan. Foto: Twitter/Tony Bennett
Tony Bennett, leto 1977
Tony Bennett ima v svoji zbirki 17 grammyjev in dva emmyja ter številne častne nazive, po svetu pa je bilo prodanih že več kot 50 milijonov njegovih plošč. Foto: EPA

"Vse najboljše, Tony," je pisalo z velikimi tiskanimi črkami rožnate barve na beli podlagi, napisu pa sta sledila še srček in njen podpis. Fotografijo tega prizora je presrečni glasbenik objavil na Twitterju in pripisal, da je to njegov najboljši rojstni dan.

28-letna pevka mu je čestitala tudi družbenem omrežju, kjer je pripisala, da je najboljši in da ji je prepevanje z njim spremenilo življenje.

Narisal jo je golo
Glasbenika sta si v zadnjem času še posebej blizu, saj sta skupaj posnela album džezovskih klasik z naslovom Tony Bennett & Lady Gaga: Cheek To Cheek, ki bo izšel 23. septembra. Skupaj sta sodelovala že v preteklosti, saj sta leta 2011 posnela pesem The Lady Is a Tramp, skupaj pa sta nastopila tudi na inavguracijski slovesnosti Baracka Obame. Takrat je pevec dejal: "Najboljša je. Vam povem, da nikoli nisem spoznal nikogar, ki bi bil tako nadarjen kot ta dama."

Bennett je pred leti z ogljem v roki spremljal tudi znamenito fotografinjo Annie Leibovitz, ki se je za revijo Vanity Fair lotila ovekovečenja golega telesa Lady Gaga, njegova skica gole pevke pa je bila nato na dražbi prodana za 30.000 ameriških dolarjev.

Bogata glasbena kariera legende
Glasbenik je sodeloval že s številnimi kolegi, duete je med drugim posnel s Celine Dion, Bonom, Paulom McCartneyjem, Stewiejem Wonderjem, Andreo Bocellijem, Norah Jones, Faith Hill, Williejem Nelsonom, Michaelom Bublejem, Mariah Carey, Aretho Franklin ter britansko zvezdnico Amy Winehouse, s katero sta tik pred njeno smrtjo posnela skladbo Body and Soul, ki je takoj postala uspešnica.

Z albumom Duets II, izdanim na njegov 85. rojstni dan, se je prvič zavihtel tudi na prvo mesto Billboardove lestvice in tako postal najstarejši človek, ki mu je to uspelo - pred njim je to "lovoriko" v rokah držal Bob Dylan, ki se je z albumom Together Through Life uvrstil na sam vrh lestvice leta 2009, ko je bil star 67 let.

V svoji zbirki ima tudi 17 grammyjev in dva emmyja ter številne častne nazive, po svetu pa je bilo prodanih že več kot 50 milijonov njegovih plošč.