Številni menijo, da je Lady Gaga presuha. Foto: EPA
Številni menijo, da je Lady Gaga presuha. Foto: EPA

Gaga je sicer znana po tem, da svoje oboževalce spodbuja, naj se imajo radi takšni, kot so, večkrat pa je tudi javno nasprotovala dietam, zato je njen zapis še toliko bolj presenetil.

Na socialnem omrežju, kjer ima več kot 22,7 milijona sledilcev, je Gaga zapisala: "Jem solato in sanjam o burgerju s sirom." Izjava je pri številnih sprožila neodobravanje, saj naj bi z njo Gaga svoje oboževalce nagovarjala k hujšanju, poroča People.

26-letna pevka je medijem pred kratkim priznala, da je imela v srednji šoli prehranske motnje, ker ni bila zadovoljna s svojim telesom. Povedala je, da je ves čas bruhala in da to ni bilo dobro za njeno zdravje. Zato zdaj strogo nasprotuje dietam, oziroma tako vsaj govori.

Na novinarski konferenci na kalifornijski srednji šoli je dejala: "Vojne glede diet se morajo končati. Znebite se jih. S tem namreč na koncu najbolj vplivate na otroke svojih let in dekletom je zato slabo." Iz zveze za motnje hranjenja so zato na njen zapis odgovorili: "Je to ista oseba, ki je pred kratkim dekletom govorila, naj nehajo hujšati?"

Nekateri oboževalci so se pevki postavili v bran in zapisali, da se je Gaga le šalila. Drugim pa je bilo vseeno, ali gre za šalo ali za resno izjavo, saj je končni učinek enak. "Vseeno mi je, če je izjava Lady Gaga ironična. Še vedno milijonom najstnic pošilja napačno sporočilo," je zapisala ena izmed uporabnic socialnega omrežja. Zvezdnica se na kritike še ni odzvala.