Popzvezdnica je v podkastu The Me You Can’t See, v katerem je o svojih travmah, povezanih s smrtjo matere, princese Diane, govoril tudi britanski princ Harry, drugič odkrito spregovorila o posilstvu, ki se je zgodilo, ko je imela 19 let.

Takrat jo je – to je že pred leti razkrila radijskemu voditelju Howardu Sternu – posilil dve desetletji starejši glasbeni producent. Zdaj pa je pojasnila še, da jo je moški, čigar imena ni želela razkriti, saj "ne želi imeti nikakršnega opravka z njim", zaklenil v studio, zahteval, da se sleče, sicer bo pokopal njeno glasbo in njeno vzhajajočo kariero, ter jo posilil.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot da to ni bilo dovolj, je razkrila pevka, je ob tem zanosila. Čeprav je verjela, da je travmo predelala, pa se je pozneje izkazalo, da ni tako – zaradi kroničnih neznosnih bolečin so jo namreč večkrat sprejeli v bolnišnico, dokler niso ugotovili, da je bolečina psihičnega izvora, in ji diagnosticirali hudo posttravmatsko motnjo. "Ta bolečina, slabost, ki sem jo čutila leta pozneje po cele tedne in tedne in tedne, je bila ista kot bolečina, ki sem jo čutila, ko me je človek, ki me je posilil, odložil nosečo ob vogalu hiše mojih staršev, medtem ko sem bruhala. Ker sem bila zlorabljena, po več mesecev zaklenjena v studio," je še razkrila glasbenica s pravim imenom Stefani Germanotta.

Zaradi travm, ki so ji ostale po dogodku, je pred kratkim (med letoma 2018 in 2019), torej več kot desetletje pozneje, doživela "popoln živčni zlom", je še razkrila v podkastu in dodala, da kar nekaj časa "ni bila več isto dekle". Zatekala se je namreč k samopoškodovanju in razmišljala o samomoru.

Pri tem je poudarila, da podpira gibanje #JazTudi, a sama svojega napadalca ne zmore imenovati, saj bi to pomenilo soočenje z njim, na kar pa (še) ni pripravljena, saj je njena pot k okrevanju počasna, z vzponi in padci.