Gaga in Yoko sta čustveni nastop končali na belem klavirju. Foto: Spletna stran Imagine Peace
Gaga in Yoko sta čustveni nastop končali na belem klavirju. Foto: Spletna stran Imagine Peace

24-letna popevka se je 77-letni Onovi poklonila z besedami: "Hvala, ker si tako briljantna in takšen navdih toliko ženskam." Skupaj sta zapeli dve pesmi na koncu triurnega nastopa skupine, ki jo je leta 1969 ustanovil legendarni John Lennon. Glasbeni vodja zasedbe je zdaj sin Onove in pokojnega Lennona, Sean Lennon.

Koncert je bil uvod v praznovanja, ki so načrtovana za prihajajoči konec tedna, natančneje 9. oktober, ko bi John Lennon praznoval 70. rojstni dan. Ono načrtuje niz mirovniških dogodkov na Islandiji, prižgala bo tudi Imagine Peace Tower, kot stori vsako leto na Lennonov rojstni dan od leta 2007 naprej, ko so odprli Lennonu ta spomenik. V njegov spomin ga je postavila njegova vdova. Na njem so zapisane besede: "Ta stolp luči posvečam Johnu Lennonu, moja ljubezen do tebe je večna, Yoko Ono."

Prižigu luči bo sledil koncert Plastic Ono Banda, ob okrogli obletnici pa bodo predstavili tudi omejeno izdajo posebne kitare znamke Gibson, in sicer J-160Es, na kakršno je igral sam Lennon. Johna Lennona je 8. decembra 1980 pred vhodom v stanovanjsko hišo Dakota, kjer sta bivala z Yoko Ono, s štirimi strelil smrtno ranil oboževalec Mark David Chapman, tako da letos mineva 30 let od smrti velikega glasbenika in mirovnika.