Odom je bil član Lakersov v obdobju 2004-2011, v letih 2009 in 2010 je z njimi osvojil dva šampionska prstana. Foto: Reuters
Odom je bil član Lakersov v obdobju 2004-2011, v letih 2009 in 2010 je z njimi osvojil dva šampionska prstana. Foto: Reuters
Košarkarju ob strani stoji tudi njegova odtujena žena Khloe Kardashian. Foto: EPA

Odom se počuti veliko bolje in bo začel fizioterapijo.

Iz kome se je Odom, ki so ga hospitalizirali v četrtek - odpovedalo mu je srce in drugi življenjsko pomembni organi ter je bil po prihodu v bolnišnici v komi in priključen na dializo -, prebudil po 72 urah ter začel dihati brez pomoči aparatov.

Čeprav zdravniki ne želijo govoriti o njegovem zdravstvenem stanju, pa je po medijskih poročilih Odomu bolje in se lahko že pogovarja s prijatelji in sorodniki ter najbližjim pošilja telefonska sporočila. Po navedbah zdravniškega osebja bo Odomovo okrevanje trajalo vsaj nekaj mesecev, saj še ne morejo napovedati, kolikšno škodo je utrpelo njegovo telo in kakšne posledice bo čutiti pri govoru.

Družina verjame v popolno okrevanje
"Lamar je vsak dan močnejši in dosega nove mejnike v svoji rehabilitaciji. Ostajamo ob njem, kot družina šampiona, ki ga neizmerno ljubi," je sporočila košarkarjeva teta JaNean Mercer, ki je dodala, da Lamarja odlikujeta bojevitost in vztrajnost, s katerima je v preteklosti že neštetokrat premagal nepremagljivo. Tako bo tudi tokrat, verjame Mercerjeva, ki je prepričana, da si bo njen nečak popolnoma opomogel.

Mercerjeva je nečaku skupaj z njegovo ženo Khloe Kardashian in drugimi člani klana Kardashian stala ob strani v bolnišnici v Las Vegasu, najnovejša informacija pa je, da so Lamarja preselili v bolnišnico v Los Angeles.

"Khloe je ves čas ob njegovi postelji, drži ga za roko in ga poljublja na lica. Zelo žalostno in sladko je obenem," je povedal neimenovani vir za Us Weekly, ki je dodal, da bo zvezdnica resničnostnih zvezdnic ob njem, vse dokler ne zapusti bolnišnice.

Skorajda usodna zabava
Odoma je prejšnji teden v bolnišnico v Las Vegasu, kjer se je boril za življenje po večdnevnem rajanju v javni hiši, pripeljal rešilni avtomobil.

Nekdanji košarkar je v bordelu užival številne nedovoljene substance, med drugim kokain in viagro. Nezavestnega so ga našli uslužbenci javne hiše; iz nosa in ust mu je tekla kri, hkrati pa je imel na obrazu sledi bele snovi. Ena izmed uslužbenk je v klicu na pomoč dejala, da je videla Odoma, kako je v dneh, ki jih je preživel na Love Ranchu v Nevadi, vzel najmanj deset tabletk za dejavnejše spolno življenje.