Pevka se je v soboto nenapovedano prikazala v neki knjigarni verige Barnes & Noble v Los Angelesu, kjer so predstavljali njeno zbirko poezije, in zbranim oboževalcem začela brati svoje verze. A številni tam zbrani so bili nad njeno opravo vse prej kot navdušeni.

Del Reyeva si je namreč namesto klasične obrazne maske, ki vsaj deloma ščiti druge pred prenosom virusov, tudi novega koronavirusa, nadela nekakšno mrežasto masko, ki brez dvoma ni oteževala njenega dihanja, po drugi strani pa tudi ni opravljala nobene zaščitne funkcije.

Na 35-letno glasbenico (in po novem tudi pesnico) so se na družbenih omrežjih – kjer je sama objavila videoposnetek in fotografijo, številne fotografije pa so delili oboževalci, ki jim jo je uspelo prepričati k selfijem – takoj usule kritike zaradi uporabe neprimerne obrazne zaščite. Del Reyeva se nanje še ni odzvala, se je pa oglasil njen brat, Chuck Grant, ki je zatrdil, da Lana ni ogrožala nikogar, "saj je bila na testu negativna", pri čemer pa ni pojasnil, kdaj je pevka test opravila.

Poudaril je še, da je ves čas skrbela za varnostno razdaljo, ki da ni bila nikdar manjša kot meter in pol. A sodeč po selfijih, se je oboževalcem občasno vseeno malo bolj približala ...