Kolesarski šampion je o prihajajočem novem članu družine spregovoril kar na Twitterju. Foto: EPA
Kolesarski šampion je o prihajajočem novem članu družine spregovoril kar na Twitterju. Foto: EPA

Sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji in Hansenova sta svojega prvega skupnega otroka povila poleti, poimenovala pa sta ga Max, tako da bo dojenček oz. dojenčica njun drugi otrok v malo več kot enem letu.

To, da se bo njuna družina še povečala, je kolesarski šampion svojim znancem, prijateljem in oboževalcem sporočil kar prek spletne socialne mreže Twitter, kar je sicer storil tudi, ko sta z Anne pričakovala Maxa. Pred slabim tednom je najprej le malo namignil na naraščaj. "Imam dve roki, dve nogi, vzdevek in v dolžino merim pet centimetrov. Se vidimo oktobra!" je zapisal na spletnem omrežju.

V četrtek pa se je le opogumil in o naraščaju spregovoril malo bolj naravnost: "Danes sem dobil več vprašanj glede uporabnika z vzdevkom Cincoarmstrong (Peti Armstrong, op. a.), ki mu "sledim". Kaj naj rečem? Še en blagoslov za nas. Komaj čakam!"

38-letni kolesar, ki si je občudovanje javnosti pridobil tudi, ko se je pogumno spopadel z rakom in se pozneje vrnil h kolesarstvu, ima sicer že tri otroke iz petletnega zakona s Kristin Richard. Sin Luke ima 10 let, dvojčici Isabelle in Grace pa sta novembra dopolnili osem let.