Še leta 2001 je Reminijeva v pogovoru za CNN dejala, da je v scientologiji našla uteho. Foto: EPA
Še leta 2001 je Reminijeva v pogovoru za CNN dejala, da je v scientologiji našla uteho. Foto: EPA

Reminijeva je po poročanju medijev o svoji odločitvi v izjavi za javnost zapisala: "Želela bi se iskreno in iz srca zahvaliti za pozitivne odzive medijev, kolegov in oboževalcev z vsega sveta. Resnično hvaležna sem vam za podporo."

Čeprav scientologije ni omenila niti z besedo, so viri za agencijo Reuters potrdili, da je na ta način potrdila, da ni več članica Cerkve. Za izstop naj bi se po pisanju New York Posta odločila zaradi večletne strahovlade verskega vodje Davida Miscavigea, a nobena od strani tega ni komentirala.

43-letna igralka je večkrat - v pozitivni luči - spregovorila o svojem članstvu v Scientološki cerkvi, ki jo je leta 1954 ustanovil pisec znanstvene fantastike L. Ron Hubbard. Med najvidnejšimi člani sta tudi režiser Paul Haggis, pa igralca Tom Cruise in John Travolta.

"Človek je nesmrtno bitje"
V grobem gre pri tem verskem gibanju za prepričanje, da je človek nesmrtno bitje, čigar izkušnje se raztezajo prek njegove življenjske dobe na zemlji. Scientologija ima številne kritike, nekateri, med njimi je tudi medijski mogotec Rupert Murdoch, jo označujejo za kult. Skupina naj bi svoje privržence silila k preoblikovanju miselnih okvirov v skladu s scientološkimi načeli, zapustiti Cerkev pa naj bi bilo praktično nemogoče.

Nazadnje so se scientologi znašli v središču zanimanja javnosti lani, ko je igralka Katie Holmes nenadoma povedala, da se ločuje od Cruisa, s katerim imata hčer Suri. Mnogi so namigovali, da naj bi bil razlog za konec njunega zakona to, da se Holmesova ni želela podrediti scientološkim življenjskim zapovedim.