Američani imajo najraje humor Jeya Lena. Foto: EPA
Američani imajo najraje humor Jeya Lena. Foto: EPA

Leno, ki je znan po svoji ljubezni do avtomobilov, je tako od lani napredoval s tretjega na prvo mesto. Na drugo mesto se je uvrstil zoprni, cinični, egocentrični, sebični zdravnik Dr. House. A očitno njegove negativne lastnosti ne motijo tistih, ki so sodelovali v anketi. Na tretjem mestu pa se je znašla lanska zmagovalka Ellen DeGeneres. Prvo peterico zaključujeta še dve televizijski osebnosti, ki imata že vrsto let svoji oddaji: Oprah Winfrey in David Letterman.

Na šesto mesto se je uvrstil Jon Stewart, torej še eden, ki skrbi za smeh v poznih večernih urah, na lestvici pa sta se pojavila še dva nova obraza, ki se prejšnja leta nista uvrščala na lestvico. Charlie Sheen je še vedno priljubljen kot "poredni" brat v nadaljevanki Dva moža in pol, na osmem mestu pa se je znašel Steve Carell.

Samske ženske očarane nad ciničnim Housom
Moški so največkrat dejali, da je njihova najljubša televizijska osebnost ravno prvouvrščeni, medtem ko so se samske ženske največkrat odločile za Hugha Laurieja, poročene pa za Ellen. Izbire so drugačne tudi pri različnih starostnih skupinah. Med dvajsetletniki je na prvem mestu Hugh Laurie, Jay Leno pa je najbolj priljubljen med štiridesetletniki in pri starejših. Na glasovanje očitno vpliva tudi politika: republikanci so za Jaya Lena, demokrati pa so bolj naklonjeni Ellen DeGeneres, ki se je lani poročila s Portio de Rossi, in Jonu Stewartu.