Igralec je v prodajalno vstopil s čepico, temnimi sončnimi očali in dvema velikima telesnima stražarjema. Foto: Epa
Igralec je v prodajalno vstopil s čepico, temnimi sončnimi očali in dvema velikima telesnima stražarjema. Foto: Epa

Igralec, ki trenutno snema film v Avstraliji, je bil namreč oblečen v preprosta oblačila, na glavi pa je nosil čepico in temna sončna očala. Za DiCapria takšna oprava ni nič nenavadnega, saj se v javnosti pogosto želi izogniti temu, da bi ga prepoznali na vsakem koraku, prodajalka Linda pa je mislila, da je ropar.

Še bolj prepričana, da gre za rop, je postala, ko je opazila, da vrata prodajalne stražita dva njegova pomočnika, sicer Leonardova telesna stražarja. Stranko je prosila, naj hitro pokliče lastnika sydneyjske zlatarne, še preden je ta prihitel v zlatarno, pa je Linda spoznala, s kom ima pravzaprav opravka.

Lastnik Kane Kefkens je za Sydney Daily Telegraph's Confidential povedal: "Linda je delala sama, jaz pa sem šel čez cesto po kavo. Ravno je stregla stranko, ko sta v trgovino vstopila dva velika varnostnika. Stranka je dejala, da ne kaže dobro." Dodal je: "Linda je mislila, da gre za rop, in poslala stranko, naj me pokliče. Ko sem prišel v trgovino, je Linda že ugotovila, kdo je njena stranka, in mi povedala, da ni nič narobe."

Hollywoodski zvezdnik in prodajalka sta se nesporazumu na koncu nasmejala. DiCaprio si je sicer v zlatarni ogledoval starinsko ogrlico iz Nepala, vredno 1.600 dolarjev, ki naj bi bila namenjena njegovi mami.