Lepa Brena, s pravim imenom Fahreta Živojinović, si je zaželela kornatskega otoka Sestrice. Foto: yu-estrada.com
Lepa Brena, s pravim imenom Fahreta Živojinović, si je zaželela kornatskega otoka Sestrice. Foto: yu-estrada.com
Lepa Brena
Tudi danes, pri 46 letih, največja zvezda folkglasbe nekdanje Jugoslavije zbuja pozornost. Foto: yu-estrada.com

Svetilnik, ki je preurejen v luksuzen apartma, kristalno čisto morje in nedotaknjena narava so bili pevki tako zelo všeč, da sta z možem po nekaj dneh bivanja tam stopila v akcijo.

Med tamkajšnjimi prebivalci sta začela povpraševati o možnosti nakupa otoka. Povedali so jima, da otok s svetilnikom pripada narodnemu parku Kornati in da je edina možnost najem.

Otok ni na prodaj
Bobo in Brena torej lahko postaneta najemnika Sestric za 99 let. Med letošnjim poletjem sta zakonca križarila s svojo ladjo po celem Jadranu, najbolj pa jima je bil všeč ravno mali kornatski otoček. Viri blizu para poročajo, da sta se, ker ga ne moreta kupiti, odločila za najem.

Vedno v središču pozornosti
46-letna folkzvezda, ki naj bi torej postala začasna lastnica otoka, še vedno vzbuja pozornost, kjer koli se pojavi. Tako je bilo tudi, ko je privatno letalo, na katerem je bila skupaj z možem, sinovoma ter varuško, pristalo na zadarskem letališču. Čeprav je bilo takrat na letališču okoli 60 letal, so zaposleni na letališču in policija obkrožili Breno in od nje želeli dobiti avtograme in zgoščenke.