Elin z Janico Kostelić - nobena od njiju ne zamudi nobene Ivičeve tekme. Foto: tportal.hr
Elin z Janico Kostelić - nobena od njiju ne zamudi nobene Ivičeve tekme. Foto: tportal.hr

25-letna Islandka se je za trenutno vodilnega v svetovnem pokalu odrekla svoji smučarski karieri, se preselila na Hrvaško in se naučila hrvaščine.
Ivici Kosteliću je bila družina vedno izredno pomembna (na tekmah ga vedno spremljata tudi oče in trener Ante Kostelić ter sestra Janica) in Elin se je vanjo po poročanju Jutarnjega Lista odlično vklopila.
Spremlja ga od prizorišča do prizorišča, kar se tudi pozna na rezultatih: Ivica še nikdar ni bil boljši. Za uspeh je sicer zaslužno predvsem trdo delo, vsakodnevni naporni treningi in režim zloglasnega očeta Anteja, a vse to je imel že prej, pa nikdar še ni vodil v svetovnem pokalu - in to prepričljivo.
Naučila se tudi hrvaščine
No, prej še ni imel na vsaki tekmi svojega dolgoletnega dekleta. V prvih vrstah smo jo videli tudi na superveleslalomu v Kitzbühlu, ki ga je dobil Kostelić in se tako vpisal v zgodovino kot prvi Hrvat, ki mu je uspelo zmagati v hitri disciplini.
Da bi čim več časa preživela ob Ivici, se je 25-letnica popolnoma odrekla lastni smučarski karieri, nedavno pa je na Sljemenu pokazala tudi zavidljivo znanje hrvaškega jezika. Na Sljeme so z Islandije prvič pripotovali tudi njeni starši, ki so ob Marici in Janici Kostelić navdušeno navijali za svojega bodočega zeta.
Ivica Kostelić je pred Elin sicer več let hodil z ameriško smučarko Caroline Lalive (zdaj že upokojeno).