Po odhodu z malih zaslonov si je David Letterman omislil dolgo brado, ki je hitro postala njegov nov zaščitni znak. Foto: Reuters
Po odhodu z malih zaslonov si je David Letterman omislil dolgo brado, ki je hitro postala njegov nov zaščitni znak. Foto: Reuters

Pod naslovom My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (Moj naslednji gost ne potrebuje predstavitve z Davidom Lettermanom) se bo v prvi sezoni zvrstilo šest oddaj, v vsaki izmed njih pa bo Letterman gostil po enega slavnega gosta.

Gost v prvi oddaji, ki bo na ameriškem ponudniku spletnih videovsebin Netflix dostopna od 12. januarja dalje, bo nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Do konca prve sezone se bodo z Lettermanom družili še igralec George Clooney, raper Jay-Z, radijski voditelj Howard Stern, komičarka Tina Fey in mlada aktivistka ter Nobelova nagrajenka Malala Jusafzaj.

Lettermanov intervju z Obamo bo obenem prvi televizijski pogovor nekdanjega ameriškega predsednika po njegovem odhodu iz Bele hiše. Odkar je sklenil svoj drugi predsedniški mandat, se je Obama namreč pojavil zgolj na radiu BBC, kjer ga je intervjuval princ Harry.

33 let, 3 oddaje in 6.028 epizod
Letterman je svojo bogato televizijsko pot končal leta 2015, saj je želel več časa nameniti družini. V 33 letih je v sklopu treh različnih pogovornih oddaj posnel kar 6.028 epizod, največjo priljubljenost in slavo pa mu je prinesel The Late Show with David Letterman, ki ga je legendarni 70-letnik vodil kar 22 let.

Njegovo vrnitev na sceno so pri Netflixu najavili avgusta lani, ko je Letterman podpisal pogodbo, ki mu bo prinesla dva milijona dolarjev na epizodo. Letterman je takrat napol v šali dejal, da si v novi oddaji najbolj želi gostiti predsednika Donalda Trumpa in papeža Frančiška.

Netflix s produkcijo pogovorne oddaje sicer želi obogatiti svojo ponudbo in s tem še bolj konkurirati velikim televizijskim hišam. Lettermanove oddaje bodo dolge 60 minut, predvajane bodo mesečno, pogovori z gosti pa bodo potekali tako v studiu kot na drugih lokacijah.

Netflixov napovednik oddaje si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.