Kmalu naj bi se odpravil tudi na turnejo. Foto: AP
Kmalu naj bi se odpravil tudi na turnejo. Foto: AP

Lani je nekdanji član zasedbe One Direction Liam Payne med pogovorom v podkastu Impaulsive Logana Paula prah dvignil s trditvijo, da je Simon Cowell celotno skupino zgradil okoli njega, sam naj bi bil tako "častni član" kvinteta, navdih za njegov nastanek.

Leto pozneje pa je zdaj 29-letnik, ki je že v preteklosti spregovoril o spopadanju z alkoholizmom, na YouTube naložil osemminutni videoposnetek, v katerem je razkril, da je bil buren negativen odziv javnosti zgolj eden izmed dejavnikov, ki so ga spodbudili, da se je končno odločil za 100-dnevno odvajanje od alkohola, poroča Billboard.

"Zaradi lastnih frustracij glede kariere in tega, kje sem končal, sem napadal vse, kar je bilo narobe. Za to bi se rad opravičil, saj to zagotovo nisem bil jaz," je izpoved začel glasbenik, ki je še dodal, da je šlo nekako za ščitenje samega sebe. Poudaril je, da mu je preostala četverica stala ob strani, ko jih je najbolj potreboval. "Moral sem si vzeti malo časa zase, saj sem postal nekdo, ki ga nisem več prepoznal. In prepričan sem, da ga tudi vi niste. Takrat sem bil v slabem stanju," je še priznal in dodal, da je bil vesel, ker je za nekaj časa ustavil svoje življenje in delo.

Britanec je pojasnil, da se je za iskanje pomoči odločil tudi zato, ker se je želel izboljšati za svojega šestletnega sina Beara. "Nima smisla, da se trudiš biti oče, če nimaš ničesar, kar bi naučil otroka," je dejal Payne, ki se bo še naprej osredotočal na svojo treznost, in dodal, da se mu zdi, da ima zdaj več nadzora nad življenjem.