Lindsay z očetom Michaelom in materjo Dino leta 2003, ko so se - vsaj na videz - še dobro razumeli. Foto: People
Lindsay z očetom Michaelom in materjo Dino leta 2003, ko so se - vsaj na videz - še dobro razumeli. Foto: People
Lindsay Lohan
Lindsay se z materjo trudi preprečiti, da bi omenjeni posnetki telefonskih pogovorov prišli v javnost. Foto: Reuters

Mlada hollywoodska zvezdnica je, potem ko so se v medijih pojavile novice, da njen oče Michael namerava zaprositi za skrbništvo nad njo in da je neki televizijski oddaji ponudil posnetke pogovorov med njim in nekdanjo soprogo Dino, na katerih se pogovarjata o tem, kaj bi bilo najbolje za njuno hčer, z zapisi na Twitterju javno očrnila svojega očeta.

"Moral bi biti za rešetkami"
"Moj oče je norec in si ne zasluži niti tega naziva, saj ni bil nikoli prisoten v mojem življenju, razen takrat, ko je grozil meni in moji družini," je na omenjeni spletni skupnosti zapisala Lindsay, ki je ravnokar zaključila snemanje trilerja Machete, v katerem igra z Robertom DeNirom. "Moral bi biti tam, kamor se je vedno spravil sam, ker je vse moje življenje besedno in telesno zlorabljal ljudi - za rešetkami."

23-letna Lindsay je zapisala, da tudi njeno 15-letno sestro Ali skrbi očetovo obnašanje. "Tako žalostno je prejeti klic od mlajše sestre, ki te v solzah sprašuje: 'Zakaj oči to dela?' S svojim obnašanjem je šel predaleč in tokrat zadnjič prizadel mene in mojo družino."

Prejšnji teden je Michael Lohan za newyorški Daily News zatrdil, da bodo v oddaji Entertainment Tonight kmalu objavili posnete telefonske pogovore med njim in Dino, v katerih se pogovarjata o Lindsay. A pri omenjeni tv-oddaji doslej niso ničesar potrdili.

Je pa Dina Lohan za People povedala, da bosta z Lindsay storili vse, da bi preprečili, da bi posnetki prišli v javnost. Dodala je še, da Michael, s katerim je bila poročena med letoma 1985 in 2007, s tem krši sodno prepoved približevanja, ki si jo je priskrbela, jo pa tudi kliče na mobilnik in nadleguje, česar ne bi smel početi ravno zaradi prepovedi.

Michael pa je v odgovor na Dinine obtožbe zaradi javnega govora o Lindsay povedal: "V preteklosti sem morda izrekel stvari, ki jih ne bi smel. A sedaj moram pomagati svojemu otroku."

Lindsay hoče prepoved približevanja
Dina pravi še, da Lindsay namerava zaprositi za sodno prepoved približevanja za očeta - njen namen se je še okrepil, potem ko je Michael ta mesec povedal, da je zaprosil za status skrbnika, da bi Lindsay lahko spravil na zdravljenje zaradi odvisnosti od zdravil na recept, hkrati pa zaostaja s plačilom preživnine za otroke (poleg sestre Ali ima Lindsay še mlajšega brata Michaela in sestro Cody).

47-letna Dina, tudi sama precej kontroverzna osebnost v ameriškem javnem življenju ravno zaradi številnih nenavadnih odločitev pri vzgoji hčera - skupaj z mlajšo Ali je nastopala v resničnostni oddaji, o Lindsayjinih težavah z mamili pa je nekoč dejala, da "si jih je pač nakopala sama" -, je o nekdanjem soprogu povedala še: "Obupan je in izgublja nadzor nad svojim početjem."