Pozirala je v modri obleki. Foto: AP
Pozirala je v modri obleki. Foto: AP
Sorodna novica Linda Evangelista prvič po iznakaženju na naslovnici Vogua – a z nategnjenim obrazom

New York so v okviru modnega tedna ponovno preplavile nove kreacije modnih oblikovalcev, svoje delo je predstavila tudi modna hiša Fendi. Med modno revijo je za presenečenje poskrbela že z nepričakovano kolekcijo, ki je nastala kot plod sodelovanja italijanske znamke z Marcom Jacobso, pika na i pa je bil zaključek.

25. let torbice Baguette. Foto: AP
25. let torbice Baguette. Foto: AP

Na pisto je namreč prišla tudi Linda Evangelista. Pozirala je odeta v modro obleko, ki so jo popestrile srebrne rokavice in z njimi ujemajoča se torbica – povabili so jo prav zato, ker ta Fendijeva ikonična torba Baguette praznuje 25 let. Tako se je po 15 letih dolgoletna kraljica modnih odrov končno vrnila "domov".

Nazadnje je bila na modni stezi leta 2007, ko je znamka Christiana Diorja praznovala 60 let. Priložnost je bila za 57-letno kanadsko supermanekenko posebna tudi iz drugega razloga – to je bila njena prva udeležba na modni reviji, odkar je bila pred šestimi leti "brutalno iznakažena" zaradi spodletelega lepotnega posega, ko se je za več let umaknila iz javnega življenja. Njeno navzočnost je pospremilo bučno odobravanje občinstva in njenih kolegov iz modne industrije, poroča Daily Mail.

Evangelista, ki je kot manekenka sicer debitirala leta 1984, je namreč med avgustom 2015 in februarjem 2016 prestala sedem posegov CoolSculptinga – gre za postopek, pri katerem "zamrznejo" telesno maščobo. A namesto da bi maščobne celice upadle, so se pri njej zaradi redkega stranskega učinka povečale, kar je povzročilo, da so predeli telesa, ki si jih je želela zožiti, zatekli in postali vse večji.

Proti krovnemu podjetju Zeltiq Aesthetics Inc. je septembra lani vložila tožbo. V njej je terjala 50 milijonov dolarjev odškodnine, češ da je pred začetkom posegov niso opozorili na morebitne stranske učinke, zaradi njih pa ne more več delati. Julija letos je povedala, da so se s podjetjem zunajsodno poravnali.