Lindsay Lohan se na utrujenem obrazu že poznajo leta popivanja in uživanja mamil. Foto: EPA
Lindsay Lohan se na utrujenem obrazu že poznajo leta popivanja in uživanja mamil. Foto: EPA
Lindsay Lohan
Njena policijska kartoteka je že precej polna. Foto: EPA

Ameriška igralka ne najde poti na zeleno vejo, zadnja leta jo pogosteje kot na velikih platnih lahko spremljamo v sodnih dvoranah. V ponedeljek je na sodišče v Los Angelesu zamudila skoraj eno uro, a v sodno dvorano vstopila objokana, z rožnim vencem v rokah.

Njenim odvetnikom pa se je spet uspelo dogovoriti, da se je njihova varovanka izognila prestajanju zaporne kazni. Zaradi laganja policiji, oviranja policijskega dela in drzne vožnje - to je bil eden njenih lanskih incidentov - ji je grozilo do 240 dni zapora, vendar so ji njeni odvetniki izposlovali, da bo šla "le" za 90 dni v kliniko za zdravljenje odvisnosti, poleg tega pa mora opraviti še 30 ur družbenokoristnega dela in poldrugo leto ostati pod nadzorom psihiatrov.

"Ne vozite!"
Sodnik James Dabney ji je sicer odmeril pet dni zaporne kazni, ker je zaradi prometne nesreče kršila pravila pogojnega izpusta po kraji ogrlice januarja leta 2011, a bo to kazen lahko odslužila v kliniki. Sodnik ji je priporočil tudi, naj se drži stran od alkohola in mamil ter ljudi, ki jo napeljujejo k zlorabi opojnih sredstev. "Dober nasvet - ne vozite več," je zvezdnici na srce položil sodnik po izreku kazni in dodal: "Poslušajte dobro. Če boste znova kršili pogojni izpust, se ne bomo o zaporni kazni niti pogajali več." Po uspešnem dogovoru s tožilstvom je Lindsay popolnoma spremenila razpoloženje, saj se je že zabavala in se smejala.

Zgovorne številke
Lindsay Lohan se že zadnjih šest let bojuje z zakonom in oblastmi, saj ima v svoji kartoteki že celo kopico prekrškov in kazni, med drugim tudi dve aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola, krajo, uživanje opojnih substanc in tako naprej. V kratkem se bo pri 26 letih že šestič odpravila na kliniko za zdravljenje odvisnosti od mamil in alkohola - od januarja leta 2007 je v petih različnih klinikah skupno preživela že 250 dni.

Igralka se je na losangeleških sodiščih pojavila že vsaj 20-krat. Šestkrat je že kršila pogojni izpust, obsojena je že bila na skupno devet mesecev zaporne kazni, a je za rešetkami dejansko preživela dva tedna. Poleg tega je bila 35 dni v hišnem priporu, oddelala pa je tudi 67 ur družbenokoristnega dela v bližnji mrtvašnici.