28-letna Vonnova se je po štirih letih zakona januarja letos uradno ločila od nekdanjega smučarja Thomasa Vonna, a ohranila priimek, devet let starejši Woods pa se je od žene, svetlolasega švedskega fotomodela Elin Nordegren, ločil leta 2010, potem ko jo je neslavno prevaral. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, ki ju je prav Lindsey pred meseci v Aspnu učila smučati. Foto: Facebook
28-letna Vonnova se je po štirih letih zakona januarja letos uradno ločila od nekdanjega smučarja Thomasa Vonna, a ohranila priimek, devet let starejši Woods pa se je od žene, svetlolasega švedskega fotomodela Elin Nordegren, ločil leta 2010, potem ko jo je neslavno prevaral. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, ki ju je prav Lindsey pred meseci v Aspnu učila smučati. Foto: Facebook
Elin Nordergen in Tiger Woods
Konec novembra 2009 se je Tigerju začel podirati svet, ko je na videz nedolžna prometna nesreča razkrila serijo njegovih skokov čez plot in prevar, ki so zglednega moža in skrbnega očeta, ki je bil vzor številnih Američanov, v hipu spremenili v črno ovco. Ljubice so se pojavljale kot gobe po dežju in ponujale vsako podrobnost srečanj z zvezdniškim športnikom. Foto: EPA
Tiger Woods
"Bil sem nezvest, imel sem afere, varal sem. Kar sem storil, ni sprejemljivo, edini človek, ki ga je treba za to kriviti, pa sem sam." Zaradi Tigerjevega javnega opravičila so ameriške televizijske postaje prekinile program, ljudje so se zbrali pred zasloni, strokovnjaki pa so na dolgo in široko razglabljali o tem, kakšna prihodnost ga čaka. Foto: Reuters

Tiger, ki na turnirju Arnold Palmer Invitational v Bay Hillu v Orlandu na Floridi meri moči z najboljšimi golfisti, je na novinarski konferenci spregovoril tudi o zvezi z ameriško smučarko.

Čutil je namreč potrebo, da pojasni, zakaj sta se z Lindsey odločila javno izpovedati ljubezen drug do drugega.

"Zelo sva srečna skupaj," je opisal, kako se počutita z Vonnovo v zvezi, in nadaljeval, da sta z javno izpovedjo želela prekiniti različna namigovanja in govorice o njuni domnevni zvezi, upata pa tudi, da bosta s tem omejila pozornost, ki ju je njuna romanca prejemala.

O fotografijah, ki so spremljale izpoved, pa je dejal: "V bistvu sva razvrednotila prve fotografije (od paparacev). Strinjala sva se, da je to najboljša stvar, ki jo lahko storiva. Zelo sva zadovoljna s tem."

Tako 37-letni Woods kot devet let mlajša Lindsey sta v ponedeljek na svojih straneh na Facebooku veselo novico sporočila svojim oboževalcem.

"Očitno ni bila najbolj varovana skrivnost, ampak da, hodim s Tigerjem Woodsom. Najino razmerje se je v teh zadnjih mesecih razvilo iz prijateljstva v nekaj več in me zelo osrečuje," je zapisala na svoji uradni strani na Facebooku.

In še: "O tem ne nameravam podrobneje razlagati, saj bi rada ohranila ta del svojega življenja med nama, mojo družino in tesnimi prijatelji. Hvala za vaše razumevanje in podporo! xo LV."

Da sta res par, je na svojem Facebooku potrdil tudi Woods. Ob fotografijah je pripisal: "Ta sezona je bila za zdaj odlična in srečen sem z zmagama v Torreyju in Doralu. Nekaj lepega pa se mi je zgodilo tudi zunaj igrišč: spoznal sem Lindsey Vonn. Z Lindsey sva prijatelja že nekaj časa, a sva se v zadnjih mesecih zelo zbližala in sva zdaj par. Zahvaljujeva se vam za podporo in spoštovanje najine zasebnosti. Najino razmerje si želiva nadaljevati v zasebnosti, kot navaden par, v javnosti pa tekmovati kot športnika."

Kaj uspešna Lindsey počne s prevarantskim Tigerjem?
Številne ženske so se po objavi novice vprašale, zakaj je tako uspešna ženska, kot je Lindsey, v zvezi z moškim, čigar zakon se je končal neslavno zaradi njegovih skokov čez plot. Odgovor je po besedah Lindseyjine prijateljice zelo enostaven: "Tiger Lindsey osrečuje. Ne zanima je to, kaj bodo drugi govorili, saj verjame v svoj čut. Zelo je srečna v zvezi."

"Priznal ji je vse iz svoje preteklosti - resnično sta zaljubljena drug v drugega," je za Us Weekly izjavil Woodsov prijatelj: "Sedla sta in se iskreno pogovorila. On ji je pojasnil svojo plat zgodbe, povedal je, kaj je storil narobe. Bil je iskren z njo, ona pa se ni prestrašila njegove preteklosti."