"Sem samska in srečna. Se pa veselim dneva, ko bom spoznala nekoga, s katerim bom lahko imela pozitivno in zdravo razmerje," je povedala za revijo People pred izdajo avtobiografije Rise (Vzpon) 11. januarja.

V knjigi kar veliko prostora nameni prav svojim preteklim romantičnim zvezam. Kot piše, ji v njih ni bilo všeč, v kaj se je spremenila.

"Imela sem navado, da se umaknem, se prilagodim partnerjevim potrebam in preferencam v poskusu, da bi mu tako ugajala ... Hotela sem, da me nekdo ljubi, da bi s tem kompenzirala, ker se sama nisem imela rada," je razkrila.

37-letna Lindsey Vonn je bila med letoma 2007 in 2013 poročena s smučarjem (in pozneje trenerjem) ameriške reprezentance Thomasom Vonnom, nato pa je bila v zvezi z zvezdnikom golfa Tigerjem Woodsom tri leta, preden sta se leta 2015 razšla.

Za tem je bila krajši čas v zvezi z igralcem ameriškega nogometa Kenanom Smithom, nazadnje pa je bila skoraj tri leta v zvezi s kanadskim hokejskim zvezdnikom P. K. Subbanom, s katerim je bila tudi zaročena. Zaroko sta razdrla decembra 2020.

Iskreno o depresiji

S P. K. Subbanom sta se razšla pred letom dni. Foto: AP
S P. K. Subbanom sta se razšla pred letom dni. Foto: AP

Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov, ki je v svetovnem pokalu nanizala kar 82 zmag, ob tem pa ima še tri olimpijska odličja in 20 naslovov svetovne prvakinje, pravi, da je zdaj našla srečo v samoti in preživljanju časa sama s sabo.

"Zdaj res uživam," zatrjuje Vonn. "Lepo je, ko si dovolj zadovoljen z življenjem in sam s sabo, da si lahko sam in pri tem nisi nesrečen."

V svoji knjigi se Lindsey Vonn odpre tudi glede svojih psihičnih težav in boja z duševnim zdravjem.

"Z depresijo se spopadam že vse od 18. leta," je iskrena. Poleg antidepresivov si Američanka čez najhujše dni pomaga tudi s pisanjem dnevnika, z obdajanjem s prijatelji in s treningom.

"Mislim, da se na športnike pogosto gleda kot na nekakšne superjunake – a smo ljudje kot vsi drugi," še sklene.