Penelope Cruz in Javier Bardem sta v zakonu dobrih 14 let. Foto: EPA
Penelope Cruz in Javier Bardem sta v zakonu dobrih 14 let. Foto: EPA

55-letni igralec je med pogovorom z Gentleman's Journal med drugim razmišljal o prvem srečanju s pet let mlajšo igralko. Spoznala sta se leta 1992 med snemanjem filma Pršut, pršut (Jamón Jamón) – ona je imela 17, on pa 22 let. "To je bil njen prvi film, eden mojih prvih filmov. Velik film. Spoznala sva se v garderobi, kjer sva se spogledala in nekaj se je zgodilo. Nekaj, kar nima nobene razlage in presega logiko in vse."

Ampak takrat sta imela različni življenji, cilje, namene, je dejal igralec. "Nekaj ​​pa je bilo tam – energija, kemija, način, kako se kot človeško bitje zanesti drug na drugega. In to je ostalo tako dolgo, čeprav se dolga leta nisva videla ali govorila."

Iskrice so preskočile že leta 1992 med snemanjem filma Pršut, pršut. Foto: IMDb
Iskrice so preskočile že leta 1992 med snemanjem filma Pršut, pršut. Foto: IMDb

Približno 15 let pozneje sta se Cruz in Bardem znova povezala tako poslovno kot romantično, ko sta leta 2008 nastopala v filmu Woodyja Allena Vicky Cristina Barcelona.

"Na najino presenečenje sva ugotovila, da je občutek še vedno živ. Zelo živ. V tistem trenutku sva bila oba samska, tako da se je seveda zgodilo, kar se je moralo zgoditi – dva človeka sta se ponovno povezala, ker sta si delila ogromno stvari, veliko več, kot sta pričakovala."

Delila sta si tudi to, da sta se spoznala in poznala pred uspehom in preden ju je kdo videl z drugačnimi očmi zaradi tega, kar sta postala pozneje, je pojasnil igralec. "In to je pomembna osnova, da se zaneseš na nekoga, ker ga zares poznaš in on tebe zares pozna. Ti vidiš mene, jaz vidim tebe. To je pomembno."

Leta 2010 sta se z roko v roki pojavila na podelitvi španskih filmskih nagrad goya, poročila sta se julija isto leto na Bahamih. Imata 13-letnega sina Lea in 11-letno hčerko Luno.

Penelope Cruz je nazadnje nastopala v filmu Ferrari iz leta 2023, medtem ko je Javier Bardem igral v drugem delu filmske uspešnice Dune: Peščeni planet, 2. del. Trenutno nastopa v Netflixovi kriminalni seriji Monsters.