Kot piše Ameriški People, se je Dakota Song Culkin rodil prejšnji teden v Los Angelesu, vse do zdaj pa sta starša veselo novico zadržala zase.

Prvi je novico objavil Esquire, v kratki izjavi za javnost sta novopečena starša Macauly Culkin in Brenda Song nato sporočila, da sta navdušena. To je prvi otrok za oba.

40-letni igralec in sedem let mlajša igralka sta se spoznala na snemanju filma Changeland na Tajskem, prvič pa so ju romantično povezali julija 2017.

Prekletstvo otroškega zvezdnika
Culkin je zaslovel leta 1990 s priljubljenim likom Kevina McCallisterja v klasični družinski uspešnici Sam doma.

Kot mnogi pred in za njim se je ujel v past (nekateri bi rekli prekletstvo) otroškega zvezdništva in njegova nadaljnja kariera je bila vse prej kot bleščeča. Še kot otrok se je vpletel v bridko bitko z lastnimi starši, od katerih se je uradno "ločil" pri 16 letih in jih tožil zaradi nepravilnega upravljanja njegovih filmskih zaslužkov.

Zaslovel je leta 1990 s priljubljenim likom Kevina McCallisterja v klasični družinski uspešnici Sam doma. Foto: Disney
Zaslovel je leta 1990 s priljubljenim likom Kevina McCallisterja v klasični družinski uspešnici Sam doma. Foto: Disney

Leta 1998 je to sodno bitko dobil, sodnik je njegovega očeta Christopherja Culkina in mamo Patricio Brentup razrešil vseh pravic, upravljanje Macaulayjevega premoženja pa dal v roke družinskemu računovodji do igralčevega 18. leta.

Istega leta se je v 17. letu poročil s svojim dekletom, igralko Rachel Miner – a se je par po dveh letih ločil. Leta 2002 je začel razmerje z igralko Milo Kunis, takrat zvezdnico serije Oh, ta sedemdeseta, ki je trajalo osem let.

Pričal na sojenju Jacksonu
Leta 2004 je bil aretiran v Oklahomi zaradi posedovanja marihuane in dveh nadzorovanih substanc. Macaulay je obtožbe pred sodiščem sprva zanikal, a je nato priznal krivdo ter bil obsojen na pogojno zaporno kazen in zdravljenje zaradi mamil.

Sorodna novica Macaulay Culkin: prekletstvo otroškega zvezdnika

V tistem času je tudi pričal na sojenju Michaelu Jacksonu zaradi domnevne zlorabe otrok. Culkin se je s pokojnim kraljem popa spoprijateljil še kot otrok, ko je leta 1991 nastopil v njegovem videu za Black Or White. Macaulay je povedal, da je večkrat spal v Jacksonovi spalnici, a vztrajal, da se ni zgodilo nič neprimernega, obtožbe proti zvezdniku pa označil za "popolnoma nore".

Leta 2015 se je znova vrnil pred kamere, trenutno pa snema novo sezono serije Ameriška grozljivka (American Horror Story), v kateri nastopajo še Leslie Grossman, Sarah Paulson, Kathy Bates, Billie Lourd, Evan Peters, Adina Porter ...