Foto: IMDb
Foto: IMDb

Lily Collins, ki je v seriji Emily v Parizu (Emily in Paris) prevzela glavno vlogo, je za AP povedala, da je Brigitte Macron "velika oboževalka serije", predsednikova žena pa je njo in ustvarjalca serije Darrena Stara pred nekaj leti povabila na srečanje in delila željo, da bi nekoč v seriji tudi nastopila.

Ta se ji je zdaj tudi uresničila. Francoska prva dama se je namreč kot igralka preizkusila v eni izmed epizod četrte sezone serije, za nekaj minut je igrala samo sebe. V prizoru se z Emily po naključju srečata, ker jesta v isti restavraciji. Skupaj posnameta sebek, Emily pa Brigitte reče, da ljubi Francijo, na kar prva dama odgovori: "In moja država ljubi tebe, Emily."

"Zabavno jo je bilo imeti na snemanju," je delila Collins in jo opisala kot zelo prijazno, toplo in gostoljubno. "Bil sem izjemno ponosen, tudi ona je bila zelo vesela, da je to storila," je za Variety povedal francoski predsednik Emmanuel Macron. Sebe sicer v gostujoči vlogi ne vidi. "Sem manj privlačen kot Brigitte," se je pošalil. Po mnenju francoskega voditelja je sicer serija dobra za podobo Francije in poudarjanje njene privlačnosti. "Za moj posel je to zelo dobra pobuda," je povzel Macron.

Ustvarjalci serije sicer načrtujejo, da se bo Emily Cooper odpravila tudi na počitnice v Italijo, s čimer pa francoski politik ni ravno zadovoljen – želi namreč, da se glavna junakinja serije v prihodnjih sezonah vrne v francosko prestolnico. "Močno se bomo borili. In prosili jih bomo, naj ostanejo," je zagotovil in pristavil, da pač Emily v Parizu v Rimu nima smisla.

Gualtieri in Hidalgo se nasmejala na račun Macrona

Rimski župan Roberto Gualtieri mu ni ostal dolžan. "Dragi Emmanuel Macron, pomiri se. Ideja za Emily v Rimu je popolna,” je sprva zapisal na družbenem omrežju X in dodal, da naj izbiro prepusti drugim. "Res ne moreš ustrahovati ali posegati v produkcijske načrte Netflixa," je pozneje jezno dejal za The Hollywood Reporter Roma in se vprašal, ali ne obstajajo pomembnejše, bolj pereče zadeve, za katere bi moralo Macrona skrbeti.

Dodal je, da upa, da se je Francoz zgolj šalil, saj bi po njegovo moral vedeti, da "produkcijska družba, kot je Netflix, ne sprejema odločitev na podlagi političnega pritiska".

Po njegovo je sicer zamisel o Emily v Italiji zelo smiselna. "Emilyjino selitev v Rim vidimo kot potrditev, da naše mesto postaja vedno bolj pomembno. Glede odločitev produkcije Netflixa smo precej sproščeni, vedo, kaj delajo," je pojasnil župan Rima, ki sicer obožuje mesto luči in je velik prijatelj s tamkajšnjo županjo Anne Hidalgo. Skupaj naj bi se na račun Macronove izjave pošteno nasmejala.