Pevka je imela s prvo posvojitvijo nemalo težav, saj so ji svetovni mediji glasno očitali, da je izkoristila svoje zveze in denar. Foto: Reuters
Pevka je imela s prvo posvojitvijo nemalo težav, saj so ji svetovni mediji glasno očitali, da je izkoristila svoje zveze in denar. Foto: Reuters
Guy Ritchie s posvojencem Davidom
Davidova posvojitev naj bi postala dokončna januarja.

49-letno pevko, njenega moža in otroke bo naslednji mesec obiskal predstavnik malavijske socialne službe, Penston Kilembe, da preveri, kako se David počuti v novem okolju in kakšen je njegov odnos do nove družine.

Kilembe bi moral družino Ritchie - Ciccione obiskati že maja, a so mu najvišji državni uradniki takrat prepovedali odpotovati v Anglijo. Ena izmed različic zgodbe pravi, da so potovanje preložili, ker država Malavi ni imela dovolj denarja, da bi mu plačala letalsko karto, zato mu je denar za pot ponudila Madonna.

To pa je njegove nadrejene močno vznemirilo, saj so bili prepričani, da gre za podkupnino. Zdaj so se končno dogovorili, da polovico stroškov plača pevka, polovico pa država Malavi. Madonna je že pred časom povedala, upa, da bo posvojitev postala uradna januarja.

Madonnin mali smejoči se angel
Sicer pa britanski časopisi zadnje dni poročajo, da namerava Madonna posvojiti še enega otroka iz Malavija - 13-mesečno deklico Mercy. Malo Mercy je Madonna spoznala že lani, ko so ji v sirotišnici Kondanani dali na ogled videoposnetke enajstih deklic. Na začetku ji je najbolj v oči padla Grace, a so se njeni sorodniki uprli posvojitvi, nato pa je pevka spoznala še Mercy. Tudi ona ima še živeče sorodnike - teto po mamini strani, ki pa je preveč revna, da bi lahko skrbela zanjo.

Upa, da bi jo lahko na Otok pripeljala aprila
Madonna se je v deklico menda dobesedno zaljubila - kot piše Daily Mail so ji še najbolj všeč dekličine živahne oči in to, da se Mercy ves čas smeji in ploska z ročicami. "Madonna ji pravi 'moj smejoči se angel'," je za isti časopis povedal neimenovani družinski prijatelj.

Priljubljena popzvezdnica je menda že vložila prošnjo za posvojitev, in če bo imela srečo, se bo Mercy sestri Lourdes ter bratoma Roccu in Davidu pridružila že aprila.

T. K.