Madonna je na turneji Rebel Heart. Foto: Reuters
Madonna je na turneji Rebel Heart. Foto: Reuters
Madonna in Guy imata sina Rocca. Foto: EPA

Na zaslišanju v sredo glede skrbništva, kjer Madonna in Guy nista bila navzoča, je sodnica Deborah Kaplan nekdanjima zakoncema naložila, da morata čim prej razrešiti spor, in to v dobro svojega sina, saj gre 15-letnik skozi težko obdobje. "S tem škodita svojemu otroku, morata najti rešitev," je sporočila sodnica.

Na zaslišanju so bili navzoči odvetniki vseh treh strani, Roccova zastopnica Ellen Sigal je povedala sodnici, da je za najstnika dobro, da obiskuje šolo v Londonu. Sodnica se strinja s tem, da je za Rocca za zdaj najbolje, da ostane pri očetu v Londonu.

Stroga Madonna?
Po dogovoru o skrbništvu bi moral Rocco živeti v New Yorku pri svoji mami. Tako je tudi bilo od leta 2008, ko sta se Madonna in Guy razšla, decembra pa je Rocco obiskal svojega očeta in tam tudi ostal. Madonna je na sodišču izsilila, da Rocco preživi božič z njo, a najstnik tega ni upošteval. Madonnina odvetnica je tako povedala, da je Guy kriv za to, da Rocco ne upošteva odločitev sodišča.

"Odkrito povedano sta se obe strani odločili, da svoje življenje živita zelo javno, to lahko tudi pozdravim in sprejmem, vendar otrok tega ni sprejel. Pozivam ju, da razmislita, kaj je v najboljšem interesu njunega sina - naj ga umaknejo iz središča zanimanja," je povedala sodnica, ki je naslednje zaslišanje določila za junij.

Na sodišču niso razkrili podrobnosti, zakaj Rocco želi živeti z očetom. Glede na poročanja tračarskih revij naj bi k temu pripomogel Madonnin strog način vzgoje.

Madonna, ki je trenutno na turneji Rebel Heart, ima še tri otroke - 19-letno hčerko Lourdes s plesalcem Carlosom Leonom in 10-letna posvojenca Davida in Mercy.

Britanski režiser se je lani poročil z manekenko Jacqui Ainsley.