Leta 2008 je izdal avtobiografijo, v kateri je pisal o napetem odnosu z Madonno, njenih romantičnih zapletih in spominih iz časa, ko je bil z njo na turneji. Foto: AP
Leta 2008 je izdal avtobiografijo, v kateri je pisal o napetem odnosu z Madonno, njenih romantičnih zapletih in spominih iz časa, ko je bil z njo na turneji. Foto: AP

Kot je povedal tiskovni predstavnik Cristopherja Cicconeja Brad Taylor, je umetnik, plesalec in oblikovalec umrl v Michiganu, imel je raka. Njegova starejša sestra se mu je poklonila tudi na družbenih omrežjih. "Zelo dolgo mi je bil najbližji človek. Težko je razložiti najino vez. Zrasla je iz razumevanja, da sva drugačna in da nama družba zato ne bo prizanašala," je Madonna zapisala ob naboru skupnih fotografij iz časa, ko sta bila še mlajša.

"Prijela sva se za roke in zaplesala skozi norost našega otroštva. Ples je bil pravzaprav superlepilo, ki naju je držalo skupaj," je še poudarila kraljica popa in dodala, da je odkrivanje plesa v majhnem mestecu, kjer sta odraščala, rešilo oba, njun učitelj baleta pa je ustvaril varen prostor za njenega brata, ki je bil istospolno usmerjen – to je bilo v njunem domačem kraju namreč tabu.

V svojem zapisu je nadaljevala s tem, kako sta osvojila umetniško sceno New Yorka, si delila tako lepe kot tudi težke trenutke, skupaj kljubovala Rimskokatoliški cerkvi, policiji in avtoritetam, ki so ovirale umetniško svobodo. "Moj brat mi je vedno stal ob strani," je delila.

Ciccone, ki je bil plesalec že od mladosti, je bil globoko vpleten v sestrin vzpon kot popzvezde v 80. letih prejšnjega stoletja – pojavljal se je v videospotih, kot je Lucky Star, bil je umetniški režiser njene svetovne turneje Blond Ambition in The Girlie Show. Režiral je sicer tudi videospote za Dolly Parton in Tonyja Bennetta.

"Ko je šlo za dober okus, je bil moj brat papež," je napisala 66-letnica in dodala, da ga je občudovala. "Imel je brezhiben okus in oster jezik, ki ga je včasih uporabil proti meni, a sem mu vedno odpustila," je pristavila, poroča AP.

V svoji avtobiografiji bil brez filtra

Leta 2008 je Ciccone izdal avtobiografsko uspešnico z naslovom Life with My Sister Madonna, v kateri je pisal o njunem napetem odnosu, njenih romantičnih zapletih in spominih iz časa, ko je bil z njo na turneji.

Dve desetletji je stal ob njej, koreografiral, režiral, izbiral obleke in pomagal svoji sestri. Oblikoval je tudi notranjost njenih domov v New Yorku, Miamiju in Los Angelesu. Rekel je, da je bil njun odnos včasih podoben zakonu. "To je bil dvorezen meč," je priznal za Good Morning America leta 2008. Knjiga in njegovi opisi podvigov slavnega kroga njegove sestre, ki so bili brez dlake na jeziku, so terjali davek in so vplivali na nekatera njegova hollywoodska prijateljstva.

Nekaj ​​let pozneje, leta 2012, ob predstavitvi kolekcije čevljev, ki jo je oblikoval, je za The Standard povedal, da sta s sestro še vedno v stiku. "Ne delam zanjo in bolje je tako," je poudaril.

Bil je poročen z britanskim igralcem

V zadnjih letih se je Ciccone preselil v Michigan, da bi bil bližje družini. Leta 2016 se je poročil z britanskim igralcem Rayem Thackerjem, ki mu je ob strani stal vse do konca.

"Zadnja leta niso bila lahka. Nekaj časa se nisva pogovarjala, a ko je zbolel, sva našla pot drug k drugemu," je v svoji objavi še navedla Madonna in dodala, da se je "po najboljših močeh trudila, da bi živel čim dlje".

"Proti koncu je bil v hudih bolečinah," je razkrila in dodala, da je vesela, da ne trpi več. "Nikoli ne bo nikogar, kot je bil on. Vem, da nekje pleše," je zaključila svoje posvetilo.

Madonna je sicer pred nekaj tedni zaradi raka izgubila tudi mačeho Joan Clare Ciccone, na začetku leta 2023 pa starejšega brata Anthonyja Cicconeja.