Malala s soprogom Asserjem Malikom na zabavi po oskarjih. Foto: AP
Malala s soprogom Asserjem Malikom na zabavi po oskarjih. Foto: AP

Fraza je še pred premiero filma naglo postala viralna šala na družbenih omrežjih, z njo pa se je zdaj pozabavala tudi pakistanska aktivistka Malala Yousafzai.

Malala je na svojem Instagramu objavila fotografijo sebe s soprogom Asserjem Malikom v škatli za barbike. “Ta Barbie ima Nobelovo nagrado. On je samo Ken," je pripisala ob fotografiji.

Sorodna novica Barbie

Danes 26-letna Malala je leta 2014 postala najmlajša prejemnica Nobelove nagrade za mir, ki jo je prejela skupaj s Kailashem Satyarthijem za njuna prizadevanja za pravice otrok.

Soprog sprejema vlogo "Kena"

Malala je k svoji objavi zapisala še, da sta z Malikom nadvse uživala v filmu, ki ga je režirala Greta Gerwig in ki je postal najuspešnejši film kake ženske režiserke.

“Izjemno sva uživala v filmu, tako smešen in premišljen je,” je zapisala, ob tem pa dodala, da s prvim stavkom ni mislila nič slabega: “Upam, da ta pripis ne prizadene vseh Kenov tako kot filmskega Kena.”

Njenega soproga očitno zbodljaj ni prav nič užalil in se na objavo odzval s šaljivim dovtipom iz filma “I’m Kenough” (zloženka besed "Ken" in "dovolj").

Objava je zbrala več kot 810.000 všečkov in na tisoče komentarjev.
Malala Yousafzai je leta 2020 diplomirala na prestižni univerzi Oxford iz filozofije, politologije in ekonomije.

Z Malikom, ki dela za pakistansko kriket zvezo, sta se poročila leta 2021 – čeprav je nobelovka pred tem večkrat zatrjevala, da se ne misli poročiti – vsaj ne pred 35. letom.