Maradona je premagal odvisnost, debelost, dobil pa je tudi svojo oddajo na TV. Foto: EPA
Maradona je premagal odvisnost, debelost, dobil pa je tudi svojo oddajo na TV. Foto: EPA
Fidel Castro
Castro je Maradoni pomagal do ozdravljenja. Foto: EPA
Nogometaš Pele je bil prvi gost Maradonove oddaje Noč desetke. Foto: EPA

Maradona se bo na karibski otok vrnil prvič po odvajanju od kokaina, vendar tokrat ne bo obiskal havanske klinike, kjer je bil na zdravljenju, ampak prihaja posnet intervju s kubanskim predsednikom. Maradona na 79-letnega Castra gleda kot na dobrega prijatelja in očeta, zaradi njega pa je tudi opustil uživanje kokaina in močno shujšal.

Eden od uslužbencev klinike La Pradera, kjer se je odvajal od drog, je povedal, da je nekdanji nogometni zvezdnik zdaj, ko je izgubil toliko kilogramov, vitalen kot deček.

Od nebes do pekla in nazaj
Diego je bil kapetan argentinske nogometne reprezentance leta 1986, ko so Brazilci osvojili naslov svetovnih prvakov. Pozneje je njegovo življenje zaznamovala predvsem odvisnost od kokaina in prevelika telesna teža, zaradi česar je imel tudi težave s srcem. Po premagani odvisnosti je šel marca letos v Kolumbijo na operacijo, na kateri so mu zmanjšali obseg želodca. Operacija je bila uspešna, za neketere najboljši nogometaš vseh časov pa se je od takrat vrnil na svojo staro telesno težo, ko je bil še aktiven nogometaš.

Veliki načrti Maradone
Maradona ima svojo tedensko oddajo na eni od argentinskih televizij, imenovano La Noche del 10 (Noč desetke), od sredine avgusta, njegov prvi gost pa je bil nogometni kolega Pele. Diego Maradona poleg intervjuja s Castrom v svoji oddaji namerava gostitu še nogometaša Zinedina Zidana in Ronalda, pa tudi košarkaša Michaela Jordana in igralca golfa Tigerja Woodsa.