Po 25 letih je konec zakona, ki je veljal za enega najtrdnejših v tovarni sanj. Foto: EPA
Po 25 letih je konec zakona, ki je veljal za enega najtrdnejših v tovarni sanj. Foto: EPA

Nekdanja TV-novinarka in članica "Kennedyjevega klana" v sodnih papirjih navaja nepremostljive razlike, več podrobnosti o razhodu pa ni razkrila. Tudi točen datum, kdaj sta se s Schwarzeneggerjem razšla, ni jasen, sta pa javnosti novico povedala 9. maja. Le teden pozneje je nekdanji akcijski junak in guverner Kalifornije priznal, da je pred leti zaplodil otroka članici svojega hišnega osebja.

Iz vloge Shriverjeve ni mogoče razbrati, da bi par podpisal predporočno pogodbo, zaradi česar je mogoče sklepati, da si bo moral Schwarzi vse svoje zaslužke iz časa, ko je bil hollywoodski superzvezdnik, enakomerno razdeliti s svojo zdaj že odtujeno ženo.

Par se je poročil leta 1986, skupaj imata štiri otroke, med njimi dva mladoletna sinova, ki imata 17 in 13 let. Shriverjeva zato v vlogi za ločitev prosi tudi za skrbništvo nad njima. Predstavniki para za zdaj novice o ločitvi še niso komentirali.

"Včasih sem se grdo obnašal"
Po pisanju agencije AP je Shriverjeva svojemu možu stala ob strani tudi v času, ko je med njegovo kandidaturo za kalifornijskega guvernerja leta 2003 Los Angeles poročal o številnih navedbah žensk, ki naj bi jih filmski zvezdnik otipaval. Schwarzenegger je pozneje dejal, da "se je včasih grdo obnašal", vendar mu je uspelo dobiti dva guvernerska mandata. Ni pa mu uspelo rešiti kroničnih težav s proračunom te ameriške zvezne države.

Položaj guvernerja je zapustil januarja in se nameraval usmeriti v okoljevarstvene projekte ter se vrniti na velika platna. Eden izmed načrtovanih projektov je bilo animirano sodelovanje z legendarnim risarjem stripov Stanom Leejem z naslovom The Governator, a je projekt po Schwarzeneggerjevi družinski drami zastal.

Shriverjeva je v času, ko je bil njen mož guverner, svojo novinarsko kariero postavila na stranski tir, zato je njena prihodnost bolj negotova. Na YouTubu so se pojavili posnetki, v katerih govori o stresu v svojem življenju, bremenu velikih pričakovanj in iskanju vere v težavnem svetu.

O njeni vlogi za ločitev je prva poročala opravljiva spletna stran TMZ.