Na družbenih omrežjih je pritegnila pozornost objava vodje Mete Marka Zuckerberga. Ta je namreč delil fotografijo, na kateri njegova žena Priscilla Chan stoji poleg velikega srebrno-modrega kipa, izklesanega po njeni podobi, in v rokah drži skodelico podobne barve. Številne je prav modra barva telesa s srebrnim ogrinjalom spomnila na like iz filmske franšize Avatar.

Izvršni direktor Facebookove matične družbe je sicer v opisu pojasnil, da je kip, ki je visok približno 2,1 metra in stoji v bližini ogromnega drevesa na vrtu zakoncev, naročil z namenom, da bi počastil "rimsko tradicijo izdelovanja kipa svoje žene", poroča BBC.

Poročila sta se leta 2012. Foto: AP
Poročila sta se leta 2012. Foto: AP

Po navedbah Narodnega muzeja Liverpool so kipe v starem Rimu pogosto izdelovali v čast umrlim ljubljenim osebam ali "za sklicevanje na pomembne sorodnike in ustvarjanje pomembnih asociacij".

Pod objavo stvaritve, za katero je bil zadolžen umetnik iz New Yorka Daniel Arsham, se je oglasila tudi muza. "Več mene je, bolje je?" je šaljivo zapisala Chan, ki je z Zuckerbergom poročena od leta 2012 in ima z njim tri hčerke.